Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
05-02-2009  

Over: Uitverkoren, Waterrijk en Theo Schouten

 

Tsja meneer Visser, wie ooit die kreet heeft geslaakt dat de Joden het “uitverkoren ras zijn” geen idee, maar het staat er wel, en ik geloof zelfs ergens in de Koran. Maar dat zal wel een verkeerde interpretatie zijn. Of het moet zo zijn dat Hamas het zo interpreteert zoals “ons Adolfje” het interpreteerde. De maf..
We zijn het er over eens, dat het een heel moeilijk geheel is, een complex geval en dat we er voorlopig met z’n allen niet uit zijn daar in dat stukje midden oosten.
En ik ben blij dat ik dat gebied in 1974 en later in 1981/82 uitgebreid heb verkend. Van Sharm tot Kiryat en van Dubai tot Istanbul tot aan Abu Simbel, want nu is dat niet meer te doen, zonder het gevaar in weg te zakken in een tunnel in de Gaza. Of opgeblazen te worden bij een bushalte in Beersheva of een mislukte vuurpijl in je nek te krijgen in Yotvata.
Jammer, jammer, jammer, maar mijn hoop is op ome Barac (Obama, opperhoofd van de US-stam)

En verder heb ik eigenlijk wel dikke pret over Heracles. Natuurlijk was het geen buitenspel gisteren en natuurlijk is het suuuuur voor neefje Marco om zo 2 punten te laten liggen, maar nu is de pijn iets minder voor mij gezien dezelfde meuk die Heracles kreeg bij die hands (pennel) en die achter de lijn niet gezien bal…
De stand van oneerlijke afkeuringen is nu 2-1, maar nog in het nadeel van Heracles.
Toch maar die video controle invoeren Marco?

Ik laatst dus toch nog even bij de voorbereidende raads. Eerste punt was dus het Waterrijkwijk. Heel mooi ambitieus plan en natuurlijk niet voor Jan met de Pet, maar alleen voor de rijkeren, dus de bovenlaag van onze bevolking. Jan met de Pet krijgt alleen maar water in de kruipruimte…
Maar ik moet het allemaal nog zien gebeuren. Wat een klus. Het voordeel is wel, dat er dan toch meer welgestelden in Almelo komen wonen, die weer geld uit gaan geven enzo. Dus snel dat centrum oppimpen ome Anthon….

En dan natuurlijk de voorjaarsnota. Het viel mij wel op, dat het toch voor het college heel belangrijk is. Of ze hebben gewoon er nog geen kaas van gegeten, want het volledige college mét aanhang was aanwezig. En de aanhang die schreef zich blauwe vingers. Handig toch? De raad gaf heel breed alvast een hele partij kaders aan. De college aanhang gaat dat uitwerken binnen de kaders van het Almelose regeerakkoord en hoppa, we hebben een nota, waar dan even over gesoebat wordt met wat kleine aan en opmerkingen en klaar is tie weer en op naar de volgende. Mooi man die polluhtjetiek.

Wel een punt was, dat er in Almelo best wat geld op de plank ligt voor allemaal projecten die nog niet uitgevoerd zijn. Reserveringen heet zo iets. Daar trek je wel de rente van, vermist dit niet op die IJslandse bank stond. Maar terecht zonde van de centen, want uitgeven is ook zo leuk. Dus de opmerking was wel goed, van jongens kijk nou eens even welke op de plank liggende projecten we echt niet willen en ga dat geld dan uitgeven voor zaken die we wel willen. Helemaal goed…

Het was wel een thuiskomertje overigens. Ik mocht mooi aan de tafel zitten, naast neefje Bert van LeefBaarAlmelo dus dat was wel leuk. Maar ik voelde wel dat bij mij de wedstrijd tussen Ajax en Heracles belangrijker werd gedurende de discussie. En nu mocht ik dus gewoon weg naar het grote scherm in België. En dat is het voordeel er niet meer bij te horen.

Trouwens de SP voerde weer de boventoon van het afwezig zijn. Wat heet verantwoording dragen. Ik weet niet de argumenten die ze hebben om er niet te zijn, maar ik vind het volksverlakkerij van die baggerpartij (rapt)

En verder blijf ik voor Theo Schouten als dé nieuwe Burgermeester van Almelo.
Ben benieuwd wat de profielschets wordt. Misschien ga ik nog solliciteren…

En geef de Nederlander een marge om zich binnen te kunnen bewegen en hij doet dat. Wist ik wel met de invoering van de WMO en het PGB gebeuren. Zonder controle en handhaving zijn er altijd gasten die er misbruik van maken. Of dat nou gehandicapten, functie beperkten of gezonde mensen zijn. Maakt niet uit.
Het gebeurd gewoon.
Dé oplossing van veel problemen is en blijft controle en handhaving.
En dat vind ik niet alleen zo, maar dat is gewoon zo.
Punt, klaar uit…..

Dus

Chris

 
14-02-2009  

Over: twee maten, 80-jarigen, zwemmen en ...

 

Over: twee maten, 80-jarigen, zwemmen en masturbatie act.

Kijk daar word ik nou even helemaal niet goed van. Had Ajax laatst nou net de zelfde pech die Heracles nou twee keer heeft gehad. Een afgekeurd doelpunt. Ja natuurlijk is dat suuuur. Maar nu het Ajax is, meteen in oa de wakkerste krant van Nederland, die ik nog een eens als wc papier zou willen gebruiken. De grensrechter en de scheids worden meteen even geschorst en een heleboel bombarie.
En toen ons Heracles doelpunten werden afgesnoept door een foute beslissing helemaal weinig in de media.
En wanneer de heilige KNVB nu al meet met twee maten, nou wat moet dan het college van Almelo dan wel niet doen? Die moeten dan wel meten met vier maten, of gewoon alle gevallen per geval bekijken en daar beslissingen over nemen. Met de nodige voortschrijdende inzichten….

En kijk nu maar eens wat er gebeurd met fout parkeren. Doet men dat in de stad, dan zit er binnen de koste keer een gele prent achter de ruitenwisser. En doet men dat aan bv. de Schoolstraat, om maar eens een doodlopende weg te noemen de komende vier maanden, dan laat justitie dat gewoon maar gaan. En justitie meet dus ook met twee maten, de KNVB doet het en ons college van burgervader en wethouders zouden dat niet mogen doen? Kom nou…
Hypocriet heet dat. Dus bij deze college, geef het goede voorbeeld en blijf meten met twee maten.
Is overigens heel menselijk. Ik trek mijn familie ook veel eerder voor dan Japie van de hoek Tapuitstraat en Madalijnstraat, om maar een paar stegen te noemen.
Als ik als wethouder kan regelen dat mijn dochter een leuk baantje in een kroeg kan krijgen en dat lukt mij tijdens een hapje en een drankje, dan doe ik dat gewoon. Daar ben je vader voor.
En als mijn vriendje met een probleempje komt, en ik zit in de gemeenteraad, dan ga ik daar veel sneller en anders mee om dat dat ome Piet van de Schelfhorst bij mij komt.
Niets menselijks is mij vreemd.
Dat heette vroeger vriendjespolitiek, later heette dat lobbyen en nu heet dat netwerken. En iedereen doet het. Van Wilders tot Kant (PVV tot SP) om maar eens in één klap het hele politieke spectrum te noemen. Al kost het mij weer de nodige moeite om die 5 letters uit mijn toetsenbord te krijgen….

Helemaal goed die besluitenlijst van B&W op deze site.
Kritisch kijken mensen en reageren!!!!

Sorry dat ik weer een beetje verstek heb laten gaan, maar mijn moeder heeft het weer in haar bol. Regen en storm en daarna heel veel zonneschijn. Laten we het maar op het voorjaar houden en hoe ouder hoe gekker.
Dit jaar wordt ze 80 jaar jong en nu zwemt ze al in de groep van 80 jarigen en haalt dus de ene gouden plak na de andere.
En zelfs heeft ze op de nationale kampioenschappen zwemmen voor Masters (de senioren dus, de oudjes enzo) in Vlissingen 2 pr's gezwommen.
Maar dat vind ik niet zo vreemd, want dit was de eerste keer dat ze weer echt aan het zwemmen was na dat ze een hele nieuwe heup had gekregen een paar maanden geleden.
Mooi man zo'n herboren heup. Kan weer jaren mee.
En op die manier kan ik ook pr's zwemmen....

Dus ik bere druk bezig aan het klussen bij haar en dan schiet het vomeersels schrijven er wel in.

En weer lachen om die Geert Wilders. Hij flikt het toch maar weer om helemaal in de publiciteit te komen. Ik had het mooi niet gedaan als ik de Engelse regering was. Gewoon die man toelaten. Zijn masturbatie act laten doen, hem even klaar laten komen en hoppa, dat was ut.

Maar aan de andere kant, wat voor een leven heeft die man eigenlijk. Continue bedreigt worden, continue met 4 van die kogelvangers om je heen. Wonen op een kazerne gelijk een gevangenis. Je moet er wel wat voor over hebben voor je idealen hoor....

Pfffff

Chris dus….

 
27-02-2009  

Over: moppen, f*#k you en moraalridders

 

Een Jood mag dus alleen mopjes maken over Joden.
Een Moslim alleen over Moslims
Een Christen alleen over Christenen (Maar toen ik het over Tinus aan de rekstok had, kreeg ik het hele CDA over mij heen. En dawa nie lekker nie, maar wel leuk….)
Een Belg alleen over Belgen
Een Fries alleen over Friezen
Een Tukker alleen over Tukkers (Ken je die van die 2 Tukkers die naar Salland gingen? Nou ze gingen niet)
Een Kaaskop alleen over een Kaaskop dus……

En als Koot en Bie of Seth Gaaikema of Herman Finkers of Herman van Veen (hij was weer goed gisteren in ons hoteltheater, beter als FcTwente (suur) en weet ik wie veel voor een komische BN-er cabaretier een woordspeling maakt, dan wordt het leuk gevonden en 100x lagguh. Maar die mogen dat ook alleen dus..

Dat zijn monopolies waar tante Nelie in Brussel machteloos tegenover staat dus..

Maar mijn reactie is dus wel duidelijk en na enige dagen er op gemediteerd te hebben:
Kort maar krachtig: Fuck You..

En dat mag ik zeggen, want als een zwarttoga van het openbaar ministerie in een grote rechtzaak tot 4x toe het woord “gedonder” denkt te moeten zeggen, dan mag Chrissie de Vries ook wel 1x FY schrijven.

En wanneer mensen zich gekwetst voelen door mij, wat überhaupt nooit de bedoeling is, dan graag een aanklacht bij de rechter. Dan betaal ik die rechtsbijstandspremie tenminste niet voor niks. Wat mijn auto bekrassen of een bandje lek prikken, dat is echt wel een beetje laf. Bel dan even aan om e.e.a. uit te praten of stuur een mailtje oid. Zo dat heb ik weer even mooi geschreven.

En nou betrek ik mijn gas en elektra dus van onze CoGas, zoals het een Almeloer betaamd, geloof ik. Moet ik toch,voor ons huis van ons dochter in Utrecht, aan ENECO de meterstanden doorgeven. Ok, de buizen en meters zijn dan van die netbeheerder ENECO, maar wat hebben ze aan die meterstanden? Commentaar van zo’n telefoon Miep: “Nou we hebben daar niets aan, maar we willen ze wel graag weten”(??)
Hmmm, leuk verhaaltje voor Tros- Radar of VARA Kassa oid….

En nu is eindelijk onze collega krant De Gele Raaf (lees ome Marinus Blaak, stadsnieuwskabouter) eindelijk van het PvdA karakter af, begint ome Henk (Slettenaar, opperhoofd van de moraalridderpartij CDA) de hiel te likken van onze stadsnieuwskabouter. Is dat in de hoop dat onze Raaf nu een verlengstuk wordt van het CDA?
Kom op ome Marinus, laat je niet inpakken….
Doen wij ook niet.
Of het moet minstens met een één gevolgd door 6 nullen gaan. En dan niet in Roepies, dollars of Zlotty’s, maar gewoon in Euries (rapt.)

Dat was ut… Chris dus

Archief
Terug naar vorige pagina