Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-01-2012  

Over: Mooi en gratizz...

 

Mooi, allemaal een gezond en gelukkig en een groeizaam 2012.
Ik heb mij voorgenomen om weer mooi met roken te beginnen en ik moet nog 4 kilo aankomen, dan ben ik mooi 100 kilo en dat vind ik een mooi getal. En ik kan niet wachten tot de 21e december. Dan houd dat gezeik over die Maya kalender ook eindelijk eens op. Staan mooi alle planeten op één lijn en dan gaat onze aarde mooi de andere kant op draaien zeggen ze en dan wordt ik ook een meisje en dan is alles eindelijk over. Ofzoiets..
Tmoet toch niet gekker worden met die opa’s van tegenwoordig…
Ga nu mooi alle nieuwjaarsrecepties af lopen. Scheelt weer eten kopen… Kunnen we van die uitgespaarde centen mooi op wintersport.
Want ik kan mijn euries maar één keer uitgeven. Dit tot verschil met onze regering in Den Haag. Die geven de euro’s mooi vaker uit. Maar die hebben dan ook een begrotingstekort en ik gelukkig niet…
De eerste is gelukt. Oldenzaal! Daar werd meteen mijn moeder voor de zoveelste keer gehuldigd voor weer een paar zwemrecords. Hoeveel en welke weet ik niet, want ik was te druk met hapjes en drankjes en netwerken voor sponsors voor m’n moeder. Die wil in 2014 weer eens meedoen aan de wereldkampioenschappen in Canada. En de handdoek kon er niet van af. Ik dacht dat Oldenzaal een rijke gemeente was.
Tmoet toch niet gekker worden…

Ik mag nogal graag kijken naar reclames. Deels om me te vermaken en deels ook om mij te verbazen; lees ergeren...
Neem nu die reclame over die Toyota. Daar wordt een hoop zooi (accessoires in de volksmond) aangeprezen voor een bepaalde, niet te filmen prijs (het is dus ook een radio reclame) en dan worden die toevoegingen aan die kar helemaal afgekraakt door die mannelijke sprekert. (Vrouwen houden wel van die accessoires en daar vaart de PABO wel bij geloof ik, dus die zegen eerder ja er tegen….) Even later wordt die zelfde zooi gratis aangeboden en dan worden ze in ene de hemel in geprezen. Dus wanneer wij als Nederlander er voor moeten betalen is het zes keer niks, maar als we het gratizzz krijgen, dan is het in ene helemaal te gek!!!
Daar zakt mij de broek van af.
Die AppieHein gosert heb ik nu ook wel eens gezien, al vond ik die kerstreclame best wel goed, maar wat een prijs voor al die secondes. Laat ze de producten maar goedkoper maken. Maar ze moeten wel nu Jumbo zo groot is gegroeid. En over die Jumbo reclame. Let maar eens op, dat jochie dat nét even iets te laat nog even “Jumbo” zegt. Heeeel geraffineerd, dat blijft hangen….
En zo nog wel meer

Tgaat goed komen...

Chris

 
08-01-2012  

Over: Milieu, positief en milieu terroristen

 

Leuke nieuwjaarsreceptie, goede band, lekkere spa-rood. Gewoon goed.
Ook mooi van het CDA dat ze hun receptiegeld aan de boodschappenmand geven. € 300,= komen ze mooi vanaf. Kan het er af? Een hele goede manier om te verbloemen, dat het bij die moraalridderclub rammelt als mijn oude fiets..

Nou sprak ik staatssecretaris van Milieu Dhr. Andela. (VVD) Sorry Johan hoor, maar ik wilde je niet voor Joker zetten tijden Rumoer, maar het schoot mij even verkeerd dat dus ook intelligente, wel opgeleide mensen pas zaken doen wanneer het verplicht wordt. Ik bedoel nu het plastic scheiden van het overige afval, omdat de grijsbak nu slecht 1x per maand bij jullie wordt geleegd.
Mogen ze bij mij ook doen overigens. Ik ben toen trouw begonnen om mijn plastic naar de bak bij Appie te brengen, maar dat is dus echt niet te doen, omdat ik geen klant van Appie ben, maar meer een Aldi-shopper dus.
Verder doe je het wel goed hoor. Oh ja en bedankt voor het antwoord over die belachelijke oppimpbeurt van de vuilstort aan de slachthuiskade. Ik heb nooit geweten dat Twente milieu daarvoor verantwoordelijk was. Ik dacht dat de gemeente die toko runde…
Maar de gemeente geeft toch ook geld uit aan Twente milieu? Zonde van de centen…

En nu onze gemeentelijke Jezus c.q. drama koning c.q. showmaster, Fred Gerritsen van D66.
Ik moet altijd wel lachen, hoe theatraal hij staat te oreren. Maar ik sprak te negatief over D66 volgens hem. Nou bij deze dan positief….. Maar die schoenen die die laatst aan had.. Kunnen echt niet hoor Fred……
En verder doet D66 het best goed. Ook wel landelijk wel. Vooral hun visie over onderwijs spreekt mij wel aan. Wie weet… Heb wel ooit D66 Mierlo Hans gestemd. Ik wordt al oud geloof ik…..

En onze minister van algemene zaken, Mw. Jon Hermans. Ja, ja een particulier verbod op vuurwerk. En dat voor een liberale VVD’er. Tsjonge…
Ik begrijp tante Jon wel hoor. (met alle respect) De burgermoeder van mijn Almelo en moeders willen gewoon opvoeden. Dus verbieden dat gedoe. Moet je ook kijken in mijn park. Hebben ze een lantarenpaal opgeblazen en de hondenstrontbak en de vuilnisbak bij mij en ook die van ome Theo Schouten (PvdA). Helemaal aan gort geblazen. Asociaal… Tzal wel door de drank gebeurd zijn. Dus haar uitspraak is wel te begrijpen, maar niet haalbaar, maar scoort wel bij de ouderen.
Nee ome Johan (Andela, ook VVD, zie boven) Een APV’tje maken en extra milieu belasting op het vuurwerk zetten.
En waar wordt het meeste/duurste vuurwerk afgestoken? Juist ja, in de “aandachtswijken” en/of bij mensen die veel zwart geld hebben dus. Iets misschien om volgend jaar eens meer te gaan controleren op die plaatsen waar het nu een beetje boel uit de hand is gelopen?
Mijn algemene indruk is, dat het vergeleken met verleden jaar over de hele linie wel minder troeperig is. Maar als er dan ook zooi ligt, dan is het ook gigantisch. En knallen is leuk, maar ruim dan die zooi ook op. Zo niet, dan ben je voor mij een milieu terrorist en die moeten het gevang in met minimaal een taakstraf van 40 uur stoepie vegen.
Kom op ome Johan, maak die APV…

Vind ik…

Groet, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina