Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
07-01-2010  

Over: Handhaven, Leefbaar, TON en wildplassen


Onze Chris maakt van een bladscheider een plasplek
 

Nee ik was niet bij de nieuwjaarsreceptie in het Hotel. kWas de hele dag druk met mijn schoonvader op het ziekenhuis en de knollen waren helemaal op.. Helaas..
Maar onze burgerjuffrouw heeft wel gelijk. Almelo moet in balans blijven..

Gelukkig, nu gaan eindelijk onze bijzondere opsporing Ambtenaren eindelijk eens prentjes uitdelen om zo die kleine irritatie overtredinkjes te beboeten. En jawel hoor, meteen weer een reactie of Almelo een politiestaat wordt enzo. Pffff, ik wordt er soms wel moe van. Nu schreeuwen we al jaaaaren over meer blauw op straat en meer handhaving enzo. En nu wordt er eindelijk eens wat gedaan en dan is het weer niet goed. Nou van mij mogen ze. Tenminste weer een paar lui uit de WW en dus minder op de kosten van de samenleving. En het enige wat helpt is lieden in de knip pakken.
Honden poepers, groenstrook parkeerders etc. Mooi een prentje van een eurie of 25 en ze denken we volgende keer wel na.

De in het Masterplan Almelo opgenomen woningbouwlocatie in de Bolkshoek wordt geschrapt. Burgemeester en Wethouders van Almelo vinden dat die plek groen moet blijven. Ach ja de verkiezingen komen er aan. Tussen de nieuwbouwwijk Kollenveld, de Weezebeek en het Lateraalkanaal was een wijk voorzien van zo’n 400 woningen. Het college van Burgemeester en Wethouders constateert echter dat in de Bolkshoek de agrarische functie en de duidelijke stadsgrens van vitaal belang zijn. De bouwlocatie in de Bolkshoek zou een aantasting betekenen van de zogenoemde oostelijke groene long van Almelo. Volgens B en W vormen de aanwezige beken en kanalen samen met het lanenstelsel en de bossen bij Huize Almelo ‘de ruggengraat van deze oostelijke groene long’. Een laatste stuiptrekking toch nog van Ome Anthon? Goh wat zijn er toch een hoop mensen die hem niet mogen…
Maar hij staat dan ook toe dat het Scheepvaarthuis wordt afgebroken, jammer…
Had eigenlijk een gemeentelijk monument moeten worden. Maar ik heb geen zin meer in actie voeren even.
Dus politiek, op de bres dr mee.

(Uit TcTubantia geloof ik) En de Onafhankelijke Partij Almelo (OPA) doet volgend jaar maart alsnog mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar dan onder de naam Leefbaar Overijssel. Zij erkennen dat de naam Leefbaar Overijssel gemakkelijk verward kan worden met die van Leefbaar Almelo, de partij van het raadslid Bert Hümmels. „We zullen in al onze uitingen OPA zoveel mogelijk toevoegen, alleen mag dat niet op de kandidatenlijst voor de verkiezingen. Het is niet anders”. Maar LeefBaarAlmelo is toen mooi meegelift met LeefBaarNederland en dat heeft ons toen mooi 3 stoelen opgeleverd, al weer bijna 8 jaar geleden. Wat gaat de tijd snel.

Kandidaten van ToN hebben zich ook gepresenteerd. En daar gaan we dus weer. De landelijke politiek reflecteert weer in de lokale politiek. Mensen denk nu eens na!!! Landelijke politiek is heel wat anders dan de lokale politiek. En eigenlijk is de PvdA en natuurlijk de lokalo’s de enige die dat een beetje door hebben. De lokalo’s zijn mij zwaar tegengevallen en met name het vormen van een blok tegen de gevestigde orde van vooral het CDA, dus mijn stem gaat naar ome Bert Kozijn.

En de oplossing voor het wildplassen heb ik ook.
Iinks de foto.
En Heracles wordt landskampioen.

Goed gaan in 2010…..

Vind ik, Chris….
 

 
22-01-2010  

Over: Heb ik dat weer, Sjoers en van der Looy

 

Heb ik dat weer. Zit er een 11-stedentocht aan te komen, heb ik net een vroegboeking gedaan naar Malta. Mis ik al die spanning en sensatie van strenge winter, noaberhulp voor al die ingevroren oudjes. Al die gekke, losgeslagen Friezen die weer blokken ijs uit een of andere sloot gaan zagen om die dan 30 kilometer verderop weer in een ander sloot te gooien  die net op de route ligt. Die hele UNOX operatie die de boel net weer helemaal vercommercialiseert gelijk de Nieuwjaarsduiken. En gelijk de TT en de F-1 races waar het helaas financieel echt niet leuk meer is om als vader met je zoon heen te gaan, want je bent voor dat je het weet bij de 200 euries kwijt. En dat is 14 dagen afzien in Malta in de zon en lekker aan het strand en lekker cultureel bezig zijn bij een graadje of 17 en dan praat ik over Celsius. Afzien met een slechte internet verbinding of je moet er 5 euro voor over hebben voor 4 uurtjes AlmeloNieuws, TcTb of die
wakkere wc-papier te willen lezen. Maar heel erg jammer dat ik nu die mooie winter mis waar we gezellig tv kunnen kijken bij de centrale verwarming enzo. Wat mis ik Nederland, als kiespijn dus En de polletjethiek mis ik al helemaal niet. Al heb ik wel een beetje medelijden met ome Anthon (Sjoers, CDA)

En dat die projectontwikkelaar van der Looy de gehele gemeente Almeloooh bij haar ballen heeft (ballen is in dit geval maar even vrouwelijk, gezien we nu een burgerjuf hebben) Wie heeft dat ook al weer een jaar of drie gezegd? Oh ja dat was ik. Almelo wordt geregeerd door de projectontwikkelaar. Kijk nou eens naar die ouwe Voskamp. Prima vent hoor, maar met zijn ideeën corrumpeert hij het hele masterplan weer voor een x aantal maanden, zo niet jaren.

Kom op mensen, aantrappen die handel en bouwen met die meuk. Niet bang zijn en gaan voor die banaan…

Beter rood staan dan krap zetten. Bert Kozijn for president..

Vind ik dus,

Chris from Malta….

P.s. Op de foto een voorbeeld hoe het centrum van Almelo er over 20 jaar uitziet als we niet snel doorpakken met dat Masterplan.
Een gewaarschuwd mens telt voor 10!!! En zeg dan niet dat ik het niet heb gezegd..

Archief
Terug naar vorige pagina