Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-07-2012  

De overtreffende trap

 

We bevinden ons op een hellend vlak aangaande mobiele telefonie en internet. Waar het ooit rustig begon met af en toe een wijziging of vernieuwing, zie je de ontwikkelingen zich de laatste jaren steeds sneller opvolgen. Je vraagt je soms wel eens af waar het allemaal ooit zal stoppen en of het ooit zal stoppen.
Dit tijdperk heeft vele zegeningen gebracht. We kunnen niet meer verdwalen en dankzij buienradar fietsen we tussen alle ellende door.
Er zijn echter een paar dingen waar ik nog niet zo goed aan kan wennen. Zo wordt alles veel onpersoonlijker en vooral de jeugd schijnt nogal overgeïnteresseerd in hun mobiele toestellen. Je ziet ze bijna overal en altijd naar dat onding loeren. Midden op straat, in het trappenhuis, aan tafel tussen twee happen door.
De overtreffende trap was voor mij vorige week de keurige mijnheer in maatpak en glanzend gepoetste schoenen die bij het station de trap afbeende onder de sporen door. Al lopende hield hij een laptop voor z’n gezicht en was er gewoon mee aan het werk. Zoiets had ik nog niet eerder gezien en ik vond het een nogal vreemde situatie. Meteen moest ik denken aan een stukje in de krant nu al weer jaren geleden. In Japan liep iemand met een bril op, waar aan de binnenkant op één of andere manier internet te zien was. Sinds vorige week weet ik dat we slechts een klein stapje verwijderd zijn van deze situatie. Let maar op, het komt er aan. “Take a look inside your head.” We zullen nog meer naar binnen gericht zijn en onze eigen buurman niet meer herkennen. Ondanks alle zegeningen is dat een groot probleem van deze moderne tijd.

Anne Jan Teunis
 

Archief
Terug naar vorige pagina