Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
26-11-2012  

Stichting ALS op bezoek bij ‘Paparazzo Freek´

 

ALMELO – Vorige week donderdag kreeg ‘Paparazzo' Freek bezoek van Ineke Zaal, PR & Eventmanager van de stichting Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS), een ziekte waar tot treurnis van ons allen ter redactie ook onze ‘Paparazzo' Freek aan lijdt. Doel van het bezoek van Ineke Zaal was a. kijken hoe het Freek vergaat en b. om te bekijken of de stichting ALS en ‘Paparazzo' Freek iets voor elkaar kunnen betekenen in de campagne ‘Vecht mee tegen ALS’.
Via AlmeloNieuws.nl brengen wij de ziekte ALS met enige regelmaat onder de aandacht en ook staat er een banner die naar de site van de campagne ‘Vecht mee tegen ALS’ leidt. Doel is het inzamelen voor geld voor onderzoek, iets wat de overheid en de medicinale industrie tot dusver nalaat.



ALS is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep wordt zwakker als signalen niet meer aankomen. Uiteindelijk vallen die spieren helemaal uit. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. De exacte oorzaak van ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. ALS kan bij iedereen op volwassen leeftijd ontstaan en komt in alle landen voor. Nederland telt ongeveer 1500 mensen met ALS. Ieder jaar overlijden er 500 mensen maar er komen er ook weer 500 bij.

Stichting ALS Nederland stelt zich de volgende doelen: het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, het verbeteren van kwaliteit en zorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven van ALS patiënten en tot slot het creëren van meer bekendheid en begrip van ALS. In dat kader wil Stichting ALS Nederland dan ook graag in contact komen met mensen met ALS, zodat wij weten wat er speelt, waar men tegenaan loopt, om kennis te delen, informatie over te dragen etc. Zo kwam het dus, dat op 22 november Ineke Zaal, PR & Event manager en tegens verantwoordelijk voor het patiëntencontact, op bezoek ging bij Freek Buitenweg en zijn gezin. Freek was totdat hij de diagnose ALS kreeg fotograaf bij Almelo Nieuws.
Wilt u meer weten over ALS? Klik dan op: www.stichting-als.nl

Geld doneren aan goed doel met je zorgverzekering
Persbericht 21-11-2012 Den Haag – Sinds vandaag bestaat er de mogelijkheid om geld te doneren aan een goed doel door online je zorgverzekering af te sluiten. Vergelijkingssite vergelijken.net is een sponsoractie gestart om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel Stichting ALS Nederland.
Lees
meer… 

Archief
Terug naar vorige pagina