Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
17-05-2013  

Tweede editie Tour du ALS nu al een succes

 

DEN HAAG - Voor de tweede editie van de Tour du ALS op 7 juni a.s. hebben zich maar liefst 650 wielrenners aangemeld. Daarnaast beklimmen ook acht ALS-patiënten, solo of per tandem, ‘De Kale Berg’. Dit is bijna al een vertienvoudiging vergeleken met vorig jaar! De beklimming van de Mont Ventoux door 70 wielrenners op 1 juni 2012 was een succesvol begin van een jaarlijks terugkerende sponsoractie: de Tour du ALS. Toen werd 109.000, - euro binnengehaald voor de ongeneeslijke en dodelijke zenuw-/spierziekte ALS.

De deelnemers hebben maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar deze tot nu toe ongeneeslijke zenuw-/spierziekte.
Het door sponsoren samengebrachte geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS, een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn tegen bestaat. In Nederland hebben 1500 mensen ALS, die na de diagnose gemiddeld nog drie tot vijf jaar te leven hebben.

De Tour du ALS is een initiatief van Ivan Sweebroek en Gert-Jan Pijl, wiens schoonvader is overleden aan deze ziekte. “Wij hebben de ambitie om een evenement neer te zetten, waarvan alle sponsorgeld en publiciteit in het teken van de zenuw-/ spierziekte ALS staat. Onze grote drive is natuurlijk het fietsen zelf, maar tevens het gezamenlijk iets doen voor dit goede doel, met als extra motivatie het bekender maken van deze genadeloze ziekte. Dit doen wij in samenwerking met Stichting ALS Nederland.
Vandaar de slogan: “Samen trappen we ALS de wereld uit!!!


Directeur-bestuurder Eric Nolet van de Stichting ALS Nederland: ” “Wij zijn ongelooflijk blij met acties als de Tour du ALS. Lijdzaam toezien hoe een dierbare achteruitgaat, is geen optie. Door mee te fietsen en sponsorgeld op te halen vecht men daadwerkelijk mee tegen deze genadeloze ziekte”.

Archief
Terug naar vorige pagina