Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
05-04-2014  

Hoog bezoek voor 'paparazzo' Freek

 

ALMELO – AlmeloNieuws fotograaf Freek Buitenweg kreeg maandag jl. onverwacht hoog bezoek uit Haagse kringen. Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven was in Almelo voor een excursie met transportondernemers Henk Bolk en Freddy Nijhof en wilde onbedingt even langs bij Freek om te zien hoe het hem vergaat in zijn strijd tegen de fatale spier- en zenuwziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose).
Teeven stelde tijdens het benefietgala dat werd georganiseerd door de stichting Vrienden van Freek in februari 2013 een rondleiding door het nieuwe ministerie beschikbaar en gaf ook nog eens een trainingssessie in Almelo voor dit gala ten bate van onderzoek tegen ALS. Het gala werd een ongekend Twents benefiet-succes met een opbrengt van meer dan 170.000 euro. Nu nam Teeven dan de gelegenheid waar om persoonlijk bij Paparazzo Freek langs te gaan, voordat het gezelschap op excursie ging.

In het kielzog van Teeven was ook voormalig staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) meegekomen evenals transport & verkeersveiligheid deskundige Koos Spee, de transportondernemers Bolk en Nijhof en Theo Tangelder, commissaris bij Bolk Transport. Freek Buitenweg, die dapper strijdt tegen deze uiteindelijk fatale ziekte, genoot zichtbaar van het onverwachte bezoek en de belangstelling. Voor Freek staat bovendien vast dat het onderzoek tegen ALS door moet gaan en niet kan zonder aandacht uit regeringskringen omdat medicijnfabrikanten dat onderzoek niet winstgevend genoeg achten en het volledig aan universitair medische centra overlaten. Voor Freek zelf komt dat allemaal te laat maar voor hen die later door ALS getroffen worden, kan onderzoek mogelijk perspectief bieden.

Lees ook:
Fred Teeven gaf les in hardlopen

ALS benefiet levert 160.000 euro op

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina