Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
08-04-2010  

“Strooizout und Abschied”

 

De budgetten van de Overijsselse Gemeenten puilden uit wat strooizout betreft en menig feestje werd er voor de “hardwerkende” ambtenaren van gehouden, maar de winter van 2009/2010 gooide roet in het feestgedruis. Het werd een barre winter en de budgetten werden zwaar overschreden, dan maar niet meer strooien en de bergingstroepen overuren laten draaien en de burgers gewoon laten glibberen dat is pas beleid !!!!
Het afscheid van onze Torwart uit de Heimat viel ons koud op het dak, 4 jaar lang hield hij ons zo’n beetje alleen in de eredivisie en nu we een topseizoen hebben moet hij ineens weg ondanks hoge salaris-eisen een bittere pil voor menigeen die Heracles een warm hart toedraagt.

De euforie werd nog verder verstoord door de “wandelgangen” geruchten dat onze trainer Gert Jan Verbeek zou vertrekken naar die failliete kaaskoppen uit Alkmaar waar het budget wordt gehalveerd en een ware leegloop van spelers er aan gaat komen en er zelfs nog geen hoofdsponsor voor volgend jaar aanwezig is, hij kan zich nu nog bedenken en gewoon bij de gezelligste club van Nederland blijven.
De parkeersensoren van onze trainer werken slecht vind onze assistent-trainer Hendrie K., en hij zit nu met de gebakken peren en bij de “deukendokter “ op de bank !!!!
De coalitiebesprekingen verlopen moeizaam in Almelo en van de verkiezingsbeloften komt natuurlijk niets meer terecht, ook onze liberale “keurslager” moest zijn kiezers teleurstellen en veel water bij de PvdA/CDA wijn doen om tot een wethouderszetel te komen, jammer even nadenken waar we 9 juni op stemmen vermoedelijk gooit een man met een “bijzonder” kapsel hoge ogen ????
Ook ging de PvdA weer in de fout na een desastreuze nederlaag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen moesten zij wel even de formateur aanstellen hoe hautain kun je zijn !!!!
Arnold Bruggink, zijn contract loopt vermoedelijk af bij Hannover’96, zou een welkome versterking zijn voor onze club, laten we de “053” jongens voor zijn en hem binnenhalen hij kan dan zo meerijden met enkele hoofdsponsoren uit Geesteren.
Eindelijk heeft de toerist onze stad gevonden en frequent bezocht en onze horecagelegenheden met het cijfer 8,5 beloond wat het hoogste cijfer in Twente is.
De arrogante houding van Hengelo en Enschede is dus niet terecht aangezien zij slechtst een 7,8 scoorden zou ik de houding maar eens laten varen en eens gaan kijken hoe de Almelose organisatoren dat allemaal voor elkaar krijgen.
Tot slot zijn wij gelukkig met de opening van Stadscafé Rembrandt op 29 april tijdens de Koninginnenacht op het Waagplein onder de bezielende leiding van Eddy Wagenvoord, wij wensen hem veel succes namens de burgerij zodat deze unieke locatie mag uitgroeien tot een ontmoetingsplaats van vele burgers.

Tot slot nog even deze:

”Um domheid in te zeen he’j verstaand neudig”

Uw Kroegdier

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina