De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
23-12-2015  

Loek Hermans burgemeester in Zutphen

 

ZUTPHEN – De benoeming van VVD’er Loek Hermans tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen heeft een storm van kritiek te weeg gebracht. Vooral de ondergang van zorgverlener Meavita wordt de voormalige voorzitter van de raad van commissarissen voor de voeten gegooid. Door de teloorgang van Meavita verloren veel werkneemsters in de Achterhoek hun baan of gingen er bij een andere werkgever flink op achteruit.
Hermans stapte onlangs op als Eerste Kamerlid na een vernietigend oordeel van de Ondernemerskamer over zijn functioneren bij Meavita.
Partijgenoot en Commissaris der Koning in Gelderland Clemens Cornielje benoemde Loek Hermans per 1 februari a.s. voor een periode van negen maanden als waarnemer na het vertrek van burgemeester Arnold Gerritsen die met leeftijdsontslag gaat.
Hermans krijgt in zijn nieuwe baan te maken met de huisvesting van een AZC bij Warnsveld en dat is frappant want Hermans stapte in 2011 op al toezichthouder van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) vanwege een absurde salariëring van de vroegere COA-directeur Nurten Albayrak.

Update: 28-12-2015

Hermans trekt zich terug als kandidaat-burgemeester
ZUTPHEN - Ex- senator Loek Hermans is niet meer beschikbaar voor het burgemeestersambt in Zutphen. De VVD'er heeft zich na een gesprek met de fractievoorzitters in Zutphen alsnog teruggetrokken. Volgens de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Zutphen staat niet de bekwaamheid van Hermans als bestuurder ter discussie, maar is het niet het juiste moment gelet op de kritiek in de burgerij.
Hermans (64) heeft een lange staat van dienst zoals o.a. het burgemeesterschap van Zwolle, CdK in Friesland, Tweede Kamerlid en Minister van OC & W.

Archief
Terug naar vorige pagina