De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-11-2009  

Brit uren vast in ambulance

 

MANCHESTER - Het zal je maar gebeuren. Een nierdialysepatiënt die met regelmaat naar het ziekenhuis moet worden vervoerd, wordt op de terugweg simpelweg vergeten thuis te brengen. De ambulancebroeder had zijn gedachten kennelijk meer bij zijn naderende uurtje in de Pub en zette de ambulance met patiënt en al in de garage. 

 
02-11-2009  

Herdenking moord op Theo van Gogh

 

AMSTERDAM – Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de cineast en TV-programmamaker Theo van Gogh werd vermoord door Mohammed B. in de Linnaeusstraat te Amsterdam. Ter herinnering wordt er bij het monument De Schreeuw in het Oosterpark een plechtigheid gehouden waarbij de gewelddadige dood van Theo van Gogh wordt herdacht.

Vanavond op Nederland II wordt de documentaire 'Theo van Gogh is dood' uitgezonden.

 
05-11-2009  

Crimineel vermogen harder aangepakt

 

DEN HAAG - Minister Hirsch Ballin wil criminelen hun illegaal verkregen winsten sneller afnemen. Ook wil hij in meer gevallen beslagleggen op crimineel vermogen. Daarvoor wordt het financieel onderzoek uitgebreid. Minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. Opsporingsdiensten en het Openbaar Ministerie moeten met de extra maatregelen beter kunnen optreden tegen lucratieve georganiseerde misdaad.
Bewijslast
De verdeling van de bewijslast wordt aangepast. Van criminelen kan straks worden verlangd dat zij aannemelijk maken dat zij hun inkomsten en voorwerpen legaal hebben verkregen.
Financieel onderzoek
Verder kan het Openbaar Ministerie straks ook achteraf financieel onderzoek doen als een crimineel probeert te ontkomen aan zijn betalingsverplichting. Vaak zijn er aanwijzingen dat veroordeelden nog steeds over hun geld beschikken, bijvoorbeeld een luxe levensstijl.
Voorwerpen die met de opbrengst van criminele activiteiten zijn gekocht, zoals juwelen en luxe auto's, kunnen voortaan verbeurd worden verklaard. Nu kan dat alleen als de voorwerpen een rol speelden bij het misdrijf.

 
06-11-2009  

Website voor digibeten

 

DEN HAAG - Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft donderdag in de Centrale Bibliotheek in Den Haag de aftrap gegeven van het ‘Internet Boot Camp’. Het is een website die er speciaal op is gericht om 'digibeten' wegwijs te maken op internet.
De website maakt onderdeel uit van het overheidsprogramma Digivaardig en Digibewust, waarmee het aantal digibeten moet worden teruggedrongen. Nederland telt ongeveer 1.6 miljoen mensen die weinig weten van internet.
Maar hoe je het aantal digibeten onder minima zonder computer en internetverbinding kunt verminderen zegt Heemskerk er niet bij.
 

 
06-11-2009  

Europa blowt meer dan Nederland

 

Ondanks het Nederlandse gedoogbeleid wordt er hier minder geblowd dan in andere Europese landen. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EWDD) die vandaag gepresenteerd zijn.
Zou gedogen dan toch beter zijn dan keihard bestrijden zoals de rest van de wereld van ons wil?
 

 
09-11-2009  

Vaccinatie H1N1 griep ook voor jonge kinderen

 

DEN HAAG - Minister Klink heeft besloten dat ook jonge kinderen zich mogen laten vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep). Hij roept vrouwen die langer dan 14 weken zwanger zijn, op zich te laten vaccineren. Klink volgt hiermee een advies op van de Gezondheidsraad. De raad adviseert om kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar te laten vaccineren. Jonge kinderen hebben meer kans om griep op te lopen. Daardoor hebben zij relatief meer last van gezondheidsproblemen bij Nieuwe Influenza A (H1N1). De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A is niet verplicht. GGD'en zullen de vaccinatie voor kinderen uitvoeren vanaf 23 november.
 

 
13-11-2009  

Kabinet: Autorijden met belastingtarief per KM

  DEN HAAG - Alle weggebruikers gaan in de komende jaren per kilometer betalen. Het gemiddelde tarief voor een personenauto ontwikkelt zich van 3 cent per kilometer in 2012 naar 6,7 cent per kilometer in 2018. Dit staat in het wetsvoorstel Kilometerprijs, waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Het wetsvoorstel wordt naar de Tweede Kamer gestuurd.

De motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting (BPM) worden afgeschaft. In plaats daarvan betalen weggebruikers voor iedere kilometer die zij in Nederland rijden. De opbrengsten uit de kilometerprijs zullen niet méér zijn dan de 'oude' belastingen. Hierdoor gaat 59% van de automobilisten er in het nieuwe stelsel op vooruit. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar het infrastructuurfonds. Hieruit worden wegen, spoorlijnen en andere infrastructuur aangelegd.
Lees verder...

 
19-11-2009  

Meer mogelijkheden rechters bij aanpak overlast

  DEN HAAG - Minister Hirsch Ballin wil dat rechters straks een gebiedsverbod, meldplicht of contactverbod als zelfstandige maatregel kunnen opleggen aan mensen die herhaaldelijk of in groepverband overlast plegen. Dit staat in een conceptwetsvoorstel dat minister Hirsch Ballin (Justitie) voor advies naar verschillende instanties stuurt. Burgers kunnen reageren op Internetconsultatie.nl Rechters kunnen de maatregel opleggen in plaats van of naast een geldstraf, taakstraf of gevangenisstraf. Zij kunnen naast de strafbare feiten ook de omstandigheden meewegen in het bepalen van de vrijheidsbeperkende maatregel.
Lees verder...

 
27-11-2009  

Kroes wordt Eurocommissaris Digitale Agenda

 

BRUSSEL = Commissievoorzitter Barroso heeft de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie bekendgemaakt. Neelie Kroes wordt Eurocommissaris Digitale Agenda. Ook wordt zij een van de vice-voorzitters. Minister-president Balkenende zei in de persconferentie na de ministerraad dat hij uitziet naar een goede samenwerking met de nieuwe Europese Commissie. Hij sprak van een 'aansprekend gezelschap'. Neelie Kroes was door het kabinet voorgedragen als commissaris voor de komende periode. 'Het ging ons steeds om twee belangrijke zaken: een goed gekwalificeerde kandidaat plus een goede portefeuille'.
Kroes krijgt een portefeuille die haar 'zeer aanspreekt', zei Balkenende. De portefeuille is in samenspraak met Kroes en Commissievoorzitter Barroso tot stand gekomen. Digitale Agenda heeft te maken met digitale ontwikkelingen, economische ontwikkelingen en consumentenvraagstukken. 'Zij is zeer gemotiveerd om deze taak te gaan behartigen en dat gebeurt dan ook nog in samenhang met het vice-voorzitterschap van de Europese Commissie', aldus Balkenende.
 

 
29-11-2009  

Beloning en declaraties politie-top nog altijd hoog

 

'De Nederlandse politietop lijdt aan hardnekkige hebberigheid. Een groot aantal korpschefs blijft maximaal misbruik maken van elke mogelijkheid die de rechtspositie biedt om een zo hoog mogelijk inkomen bij elkaar te graaien.' Dat is de reactie van NPB-voorzitter Han Busker op de gegevens over de salarissen, bonussen en declaraties van de Nederlandse korpschefs die het RTL Nieuws boven water wist te krijgen.

Klik hier voor de reportage van het RTL Nieuws

Archief
Terug naar vorige pagina