De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-09-2015  

Stijging verkoop auto´s zet door

 

DEN HAAG – Ook in het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal verkochte voertuigen gestegen, meldt het Centraal Bureau Statistiek (CBS). Na drie jaar van krimp steeg de omzet in het eerste kwartaal met vier procent en in het tweede kwartaal met zes procent. Toch ligt de verkoop nog twintig procent achter op het topjaar 2007.
Koploper in de branche is de verkoop van bedrijfswagens en bussen. In het tweede kwartaal steeg de verkoop met achttien procent tot 19.000 stuks. De verkoop van motoren steeg met elf procent tot 4250. Bij de verkoop van personenauto’s is de stijging heel wat minder. In het eerste kwartaal boekte men een matige verkoopstijging van een procent. In totaal werden in het tweede kwartaal 92.000 auto’s verkocht en dat is zelfs een fractie minder dan een jaar eerder.

 
25-09-2015  

George Rietbergen nieuw directielid Arriva

  HEERENVEEN - Arriva Nederland heeft in de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en verdere groei ligt in de lijn der verwachtingen. Met ingang van 1 september is de statutaire directie daarom uitgebreid met de komst van George Rietbergen als nieuwe Chief Operating Officer (COO). Hij is daarmee als derde lid toegetreden tot de statutaire directie die daarnaast bestaat uit Anne Hettinga als Chief Executive Officer (CEO) en Tamme Posthumus als Chief Financial Officer (CFO). Met de komst van George Rietbergen als nieuwe COO is de organisatie klaar voor de toekomst. George Rietbergen (1964) studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Vanaf 1991 werkte hij 10 jaar bij KLM in diverse functies in binnen- en buitenland ondermeer als Director E-Biz & Business Development. De afgelopen jaren werkte Rietbergen in diverse Management functies voor bandenfabriekant Goodyear-Dunlop in onder andere BeNeLux, UK en EMEA. In zijn laatste functie was hij Group Managing Director Duitsland, Oosterrijk en Zwitserland (D-A-CH).

 
27-09-2015  

Grolsch mogelijk in handen AB Inbev

  LONDEN - 's Werelds grootste bierbrouwer AB InBev gaat deze week zijn overnamebod uitbrengen op de nummer twee, SABMiller; het moederbedrijf van Grolsch. Dat meldde de krant Sunday Times op gezag van ingewijden. Ab Inbev is genoteerd aan de beurs in Brussel en voert o.a. de merken Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller produceert zo'n 200 merken waarvan Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft, en Grolsch de wereldwijde merken zijn. Andere bekende merken zijn o.a. Foster's, Dorada en het Japanse Kirin. Mogelijk komt het overnamevoorstel al maandag naar buiten. Er zou een bedrag van 70 miljard pond (95 miljard euro) met het bod zijn gemoeid. Eerder deze maand liet AB InBev weten interesse te hebben in een overname van SABMiller. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen. Volgens Sunday Times vonden er in de afgelopen dagen 'vriendschappelijke gesprekken' plaats tussen AB InBev en SABMiller. Een combinatie van de twee bedrijven zou veruit het grootste bierconcern ter wereld opleveren, op grote afstand gevolgd door Heineken dat vorig jaar een overname afwees van SABMiller. Het is de vraag of de mededingingsautoriteiten de mega overname goedkeuren. Mogelijk komen bij bezwaren diverse merken in de verkoop.

Archief
Terug naar vorige pagina