De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
04-09-2013  

Spekman: Burger moet PvdA-lijsttrekker kiezen

 

ZOETERMEER – De PvdA laat in Zoetermeer de lijsttrekker kiezen door alle burgers. Voorheen was dat voorbehouden voor de leden. Er zit echter een addertje onder het gras. Iedere Zoetermeerder moet aantonen dat hij daar ook woont en moet bovendien 2 euro betalen om te kunnen stemmen. Er wordt bovendien van uitgegaan dat de kiezer ook het sociaal democratische beginsel van de PvdA ondersteunt.
Partijvoorzitter Spekman juicht het idee toe en vindt dat dit landelijk moet worden ingevoerd.
Lees verder...

 
16-09-2013  

Bewijs gebruik zenuwgas Syriƫ lekt vroegtijdig uit

 

NEW YORK – Nog voordat het officiële rapport van de VN over het gebruik van zenuwgas in Syrië officieel aan de Veiligheidsraad van de VN werd overhandigd, lekte de conclusie al uit.
De VN publiceerde een foto waarop de leider van het onderzoeksteam, Åke Sellström, het rapport met begeleidende brief in New York aan VN-chef Ban Ki-moon overhandigde. Persburo AP ‘zoomde’ in op de foto en ontdekte op de brief de cruciale informatie dat onomstotelijk chemische wapens in Syrië tegen de eigen bevolking zijn ingezet. In de tekst op de foto staat dat op 21 augustus op de wijk Ghouta in Damascus raketten zijn afgevuurd met het zenuwgas Sarin. Bij deze aanval kwamen honderden mensen om het leven waaronder veel kinderen.
De VN verwijderde na diverse perspublicaties de foto van de eigen website omdat het rapport pas 's avonds aan de VN Veilgheidsraad werd overhandigd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-09-2013  

Onderzoek ontslag bij Limbursgs Wsw-bedrijf

 

BRUNSSUM – Er komt een onderzoek naar de gevoerde ontslagprocedure bij het Limburgse sociale werkvoorzieningsschap WOZL. Dat willen de gemeenteraden van Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Ook de rol van de bestuurders (wethouders) wordt daarbij onder de loep genomen. Bij WOZL werden 34 medewerkers ontslagen op zeer on-transparante wijze. Zij hebben een kort geding aangespannen. De Heerlense wethouder De Wit ontraadde het onderzoek met de opmerking; “Bij een correcte procedure zouden niet minder mensen zijn ontslagen”, zo staat in De Limburger te lezen.

Archief
Terug naar vorige pagina