De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
13-08-2009  

Rechtzittingen in café Hilversum

 

HILVERSUM - Asbest in het luchtbehandelingskanaal van het kantongerecht in Hilversum was er gisteren de oorzaak van dat de kantonrechter de zittingen verplaatste naar het tegenover de rechtbank liggende café-brasserie De Jonge Haan.

Of er ook een borrel geschonken werd vertelt het persbericht niet, maar ongetwijfeld zullen de ogen van de verdachten, advocaten, griffie en kantonrechter wel eens naar de tapkast en goed gevulde flessen zijn gegaan. 

 
17-08-2009  

Gek op seks - condoomautomaatkraak

 

ENSCHEDE - Een stel uit Enschede behaalde het landelijke nieuws door een kraak van een condoomautomaat. De 35-jarige vrouw en 36-jarige man waren kennelijk zo op 'veilige' sex belust dat het een condoomautomaat kraakte en op heterdaad werd betrapt door de surveillerende hermandad. De sex kon het tweetal die avond vergeten, want beide werden afgevoerd naar het Enschedese politiebureau en in aparte cellen opgesloten.

< Ze zijn er in alle fruitige smaken

 
22-08-2009  

Ook kalkoenen besmet met H1N1-virus

 

SANTIAGO DE CHILE - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO buigt zich over de berichten dat in Chili het H1N1-virus is overgeslagen naar kalkoenen. Twee boerderijen bij de stad Valparaiso zijn volldedig van de wereld afgesloten om de besmetting in te dammen. De WHO vindt de melding nog geen reden tot algemene paniek en vermoedt dat de besmetting van de verzorgers afkomstig is omdat in Chili het aantal menselijke besmettingen zeer hoog is. Het virus werd in Mexico voor het eerst geconstateerd bij varkens waarna mensen besmet raakten en nu dan bij kalkoenen in Chili. Volgens het WMO zijn wereldwijd 1799 mensen aan de besmetting bezweken. In Nederland werd deze week door het RIVM het tweede slachtoffer gemeld.

 
28-08-2009  

Nieuwe wet inkomens (semi)publieke sector

 

Er komt één bedrag voor de openbaarmaking en de normering van topinkomens in de (semi)publieke sector. Dit bedrag, een brutojaarsalaris van 181.773 euro, wordt opgenomen in een nieuwe wet.
Het kabinet volgt hiermee een advies op van de commissie-Dijkstal. De commissie constateerde dat twee normbedragen tot verwarring leidt.
Het bedrag van 181.773 komt te staan in de Wet normering uit publieke middelen gefinancierde beloning topfunctionarissen (Wnt).

In deze wet komen drie beloningsregimes:
* Instellingen waarbij de beloning van de bestuurders niet boven de 181.773 euro mag komen.
* Instellingen waarbij de beloning niet boven het maximum van de beloningscode in die sector mag komen.
* Instellingen waarbij het kabinet de beloning niet maximeert, maar die wel verplicht worden alle beloningen hoger dan 181.773 euro openbaar te maken.

Lees meer over de nieuwe wetgeving

 
28-08-2009  

Natuurbrand in Schoorl is onder controle

 

SChOORL - De natuurbrand in Schoorl is onder controle. Het vuur is nog niet uit en de rookontwikkeling is aanzienlijk, maar het vuur vormt geen bedreiging meer voor het dorp. Het vuur woedde sinds vanmiddag en in de Noord-Hollandse kustplaats is vanavond een noodverordening afgekondigd waardoor de autoriteiten mensen gemakkelijker kunnen weren uit het bedreigde gebied. Het vuur woedt in het duingebied tussen de kust en de bebouwde kom van Schoorl. In verband met de brand zijn 200 woningen en een verzorgingstehuis ontruimd. Door de harde wind kon het vuur zich snel verspreiden en zijn er meerdere brandhaarden ontstaan.De politie denkt niet dat het vuur is aangestoken. Door de wind zouden 'vuurballetjes' zich verplaatsen.
Geen gewonden
Veel huizen in Schoorl hebben een rieten dak. De bewoners worden opgevangen in het plaatselijke zwembad en in een verzorgingstehuis in Bergen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Pogingen om het vuur te stoppen door stroken hei te strippen, hadden geen succes. Ook heeft de brandweer drie blushelikopters ingezet, maar het bluswerk wordt bemoeilijkt door de harde wind en doordat er te weinig water in het gebied is.

 


 

 
31-08-2009  

Automobilist betaald 533 milj. euro parkeergeld

 

HEERLEN - Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen heeft berekend dat de automobilisten dit jaar een slordige 533 miljoen euro aan gemeenten betalen om hun heilige koe ergens te kunnen parkeren.
In twintig jaar tijd is dat het tienvoudige van toen.
Vooral Amsterdam spant de kroon met een jaaropbrengst van 131 miljoen euro.
Amsterdam is dan ook de duurste stad ter wereld om per dag te parkeren en te betalen.
Vooral in de grotere 42 Nederlandse steden wordt de auto als een melkkoe gezien.
In de vier grootste Nederlandse gemeenten bedragen de parkeerinkomsten  maar liefst 16% van de inkomsten uit alle gemeentelijke heffingen.

< Jong geleerd oud gedaan

Archief
Terug naar vorige pagina