De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
24-06-2015  

Zorg bloedt onder Schipper die zelf verkwist

 

DEN HAAG – In de zorgsector verdwenen de afgelopen jaren tienduizenden banen, huisartsen klagen steen en been over alle administratieve rompslomp en kankerpatiënten krijgen niet de pillen die ze feitelijk zouden moeten hebben voor een goede behandeling.
Oorzaak minister Schipper (VVD) van het ministerie van VWS die de kraan steeds dichter draait.
Dat gaat echter niet op voor de bemensing op haar ministerie. Al een paar jaar geeft de minister miljoenen euro’s meer uit aan de inhuur van consultants. In 2014 11 miljoen euro i.p.v. 1 miljoen euro.
CDA-Kamerlid Bruins Slot vergeleek de kosten van het ministerie over de afgelopen drie jaar en constateerde dat Schipper jaarlijks tientallen miljoenen euro’s meer uitgeeft dan begroot.
Volgens Bruins Slot groeit het ministerie als kool en zijn de extra kosten volstrekt onhelder voor de Tweede Kamerleden.
Ook werd geblunderd bij de verkoop van het Antonie van Leeuwenhoekterrein in Bilthoven waar het RIVM is gehuisvest evenals bedrijven die vaccins ontwikkelen. De verkoop bedroeg 48 miljoen euro maar er werd eerst 23 miljoen euro aan groot onderhoud besteed. Ook werd voor 11 miljoen euro extern personeel ingehuurd voor het projectbureau dat de verkoop begeleidde. De Rekenkamer oordeelde dat de Kamer over de verkoop in een aparte brief geïnformeerd had moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Bruins Slot noemt het ‘een groot zwart gat’ waarbij Schipper schijnbaar watervrees heeft om de Tweede Kamer volledig te informeren. De budgetoverschrijding en de mislukte verkoopdeal komen nu alsnog in een debat aan de orde.

Archief
Terug naar vorige pagina