De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
07-05-2013  

Menzis Zorg vervijfvoudigd de winst in 2012

 

ALMELO – De zorgverzekeraars in Nederland boeren goed. Na CZ heeft ook Menzis de winstcijfers van 2012 bekend gemaakt. Eerder al berekende de Nederlandse Bank dat alle zorgverzekeraars in Nederland gezamenlijk zo’n 1,4 miljard euro winst maakten in 2012.
Voor Menzis bedroeg de winst in 2012 een slordige 215 miljoen euro tegenover 43,8 miljoen in 2011. De winsten zouden nog hoger kunnen zijn als de verzekeraars zich aan de Balkenende-norm zouden houden, want de zorgverzekeraars betalen nog torenhoge salarissen aan hun bestuurders.

Minister Schipper van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt dat de winsten moeten worden aangewend om de zorgpremies omlaag te brengen, maar daar denkt men bij Menzis anders over. In NRC meldt Menzis dat het de winst in een fonds wil stoppen om ‘overbodige’ ziekenhuizen te sluiten zodat de kosten nog verder omlaag gebracht kunnen worden en voor het vormen van hogere financiële buffers voor de verzekeraars.
Menzis wijst in deze ook op de terughoudendheid van banken bij het financieren van nieuwe plannen in de zorg. Volgens Menzis hebben ziekenhuizen daardoor te weinig oog voor hervormingen in de zorg en teveel aandacht voor het hanteren van strikte begrotingen.

Archief
Terug naar vorige pagina