De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
19-04-2011  

Erotische verkeerslichten in Nijmegen

 

NIJMEGEN – Een aantal voetgangersoversteekplaatsen in Nijmegen zijn voorzien van erotische afbeeldingen. De gemeente Nijmegen heeft geen idee wie de grappenmaker is, maar feit is dat de sjablonen op professionele wijze zijn aangebracht.

Klik
hier

 
23-04-2011  

Staatsman Max van der Stoel (86) is dood

 

DEN HAAG – Minister van Staat en Oud-minister van Buitenlandse Zaken Max van der Stoel is op 86-jarige leeftijd overleden. Van der Stoel (PvdA) bouwde als minister van Buitenlandse Zaken en in de periode daarna een grote staat van dienst op. De strijd voor democratie en mensenrechten is de rode draad door zijn carrière.

Na zijn ministerschap bekleedde Van der Stoel hoge functies bij de VN. Hij was een gevierd man in Griekenland, waar een plein naar hem werd vernoemd na de val van de junta. Zijn vernietigende rapport over de junta was destijds befaamd.

In 2001 wist hij in opdracht van minister-president Wim Kok, prinses Máxima's vader Jorge Zorreguieta zover te krijgen haar huwelijk met prins Willem-Alexander niet bij te wonen, wegens zijn juntaverleden in Argentinië.
 

 
29-04-2011  

André Rouvoet (CU) uit de politiek

 

DEN HAAG - André Rouvoet, de politiek leider van de ChristenUnie, verlaat de politiek en vertrekt op 17 mei a.s. uit de Tweede Kamer. Volgens Rouvoet is hij toe aan een nieuwe balans met meer tijd voor zijn gezin, familie, vrienden, de kerk en hobby’s als boeken lezen.
Rouvoet zei vanochtend in perscentrum Nieuwpoort tegen de pers dat hij de laatste tijd meer en meer merkte dat het in de afgelopen intensieve jaren in zijn leven en in zijn gezin altijd draaide om de politiek. Dat er een ,,dwingende agenda was met weinig ruimte voor andere dingen die ik ook erg belangrijk vind. Ze verdienen een nieuwe fase waarin ze niet voortdurend op het tweede plan staan’’.
Rouvoet kondigde via Twitter eerder vanochtend zijn vertrek aan.
Arie Slob werd gisteren al in de fractie tot nieuwe fractievoorzitter gekozen, een functie die hij ook beklede tijdens het ministerschap van Rouvoet.

Archief
Terug naar vorige pagina