De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
12-03-2011  

Nederlandse speurhonden naar Japan

 

RIJSWIJK – De stichting Signi vertrekt maandag met 4 medewerkers en 4 speurhonden naar Japan om mee te werken aan het zoeken naar overlevenden van de aardbeving en tsunami. Dat meldde woordvoerster Jeanette Kruit van de stichting zaterdag aan De Telegraaf. Kruit maakt zelf eveneens deel uit van het team dat naar het rampgebied afreist.

 
13-03-2011  

Grote problemen in 2e reactor Fukushima


screenshot: De kerncentrales in Fukushima. Bij de oudste centrale kwam het tot een ontploffing door de falende noodstroomvoorziening.
 

De aardbeving in Japan heeft niet alleen grote economische gevolgen voor de wereld maar mogelijk ook een ‘meltdown’ van de kerncentrale in Fukushima. Niet zozeer de beving zorgde voor de grote gevolgen maar het niet functioneren van de noodstroomvoorziening die benodigd is om de automatisch stilgelegde kerncentrale te blijven koelen.
Het gecontroleerd ‘uitlaten’ van stoom bleek niet gecontroleerd genoeg waardoor de omgeving wordt besmet met radioactieve stoom en zelfs een ontploffing volgde waardoor de problemen nog veelgroter worden.
Slagen de Japanners er niet in om de kerncentrale voldoende te blijven koelen, is een ‘meltdown’ bijna zeker het gevolg waardoor hoge radioactieve straling niet meer te voorkomen valt zoals ook in Tsjernobyl gebeurde.

< De ontploffing in beeld

Update: 13-03-2011 08.30 uur
Grote problemen in 2e reactor

Japanese Latest News: NHK Japan

Meer over de kerncentrale van Fukushima en mogelijke gevolgen vindt u hier.
De ontploffing in beeld
City of Fukushima

Vroegere Greenpeace akties in beeld

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-03-2011  

Kamp pakt 60 miljoen af van nieuwe AOW´ers

 

DEN HAAG – Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onder verantwoordelijkheid van de VVD’er Henk Kamp zitten schrapen om de pensioengerechtigde leeftijd wat eerder op te schorten. Vanaf volgend jaar krijgt men niet meer het eerste pensioen uitbetaald met ingang van de eerste dag van de maand waarin men met pensioen gaat, maar pas op de dag dat men werkelijk jarig is.
Een onwerkelijke maatregel die voor iedereen een verschillend nadeel oplevert met een verschil van één dag tot 31 dagen aan ‘dagloon’ vergeleken met de tot nu gegane pensioengerechtigden. Kamp kan zo op jaarbasis 60 miljoen euro besparen aan AOW-uitkeringen.
Van collega De Jager (Financiën) heeft Kamp al een schouderklopje gekregen.
De vraag is of de vakbonden er massaal voor gaan liggen?

Archief
Terug naar vorige pagina