De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
03-02-2017  

Amerikaans congres doet aan 'damage controlĀ“


De republikeinse speaker Paul Rayan sprak met premier Malcolm Turnball om de gemoederen te bedaren.
 

WASHINGTON (VS) – Het Amerikaans congres is volop bezig om bevriende naties te bewerken dat de harde toon van president Doanald Trump niet zo heet wordt gegeten als de soep wordt opgediend, meldt The New York Times.
Nog nooit is het voorgekomen dat de Amerikaanse congresleden van zowel de republikeinen als de democraten aan de telefoon hangen om ministers, ambassadeurs en parlementsleden van bevriende naties bij te praten, zo kort na de benoeming van een nieuwe president in de VS.
De ‘damage control’ moet onrust wegnemen, terwijl president Trump onverminderd doorgaat met het schofferen van andere landen. De Europese regeringsleiders en het Europees parlement hebben zo hun zorgen over Trump en laten al geluiden horen dat het nieuwe gevaar voor een bestendig Europa uit Amerika komt.
Ook in Australië zijn zorgen. Een telefonisch onderhoud tussen Trump en premier Turnball verliep niet al te gunstig en werd voortijdig afgebroken.

 
03-02-2017  

Modemerk Ivanka Trump uit schappen Nordstrom

 

SEATTLE (VS) De Amerikaanse modeketen Nordstrom met 349 winkels in 40 staten stopt met de verkoop van het modemerk Ivanka Trump . Volgens een woordvoerder van Nordstrom dumpt het concern jaarlijks plusminus 10 procent van de merken en wordt  de collectie niet meer ingekocht vanwege tegenvallende verkoop.

Ivanka Trump, de eerste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump is getrouwd met Jared Kushner, directe adviseur van het Trump-imperium in het Witte Huis. Criticasters van president Trump in de VS riepen eerder op het modemerk te boycotten.

 
10-02-2017  

VVD-beleid slecht voor minima

 

DEN HAAG – Was het beleid van de regering onder aanvoering van Rutte al niet gunstig voor werkzoekenden en minima. Dat wordt het ook inde komende jaren niet, zo blijkt uit een vroegtijdig uitgelekt rapport van het Centraal Planbureau (CPB) dat het verkiezingsprogramma van de VVD doorrekende en waar de Telegraaf vandaag over berichtte.
De VVD pronkt met een lastenverlichting van 11,9 miljard euro maar dat blijkt volgens de uitgelekte resultaten van het onderzoek alleen maar de inkomens uit werk ten goede te komen. Zo zou de koopkracht van middeninkomens met 1,2 procent stijgen. Mensen met een uitkering zouden er juist 1,4 procent op achteruit gaan door de lonen en uitkeringen ye ontkoppelen. Een verdere verdeling van arm en rijk dus. Een uitzondering moet volgens de VVD gelden voor de basisuitkering van de  AOW. Deze moet volgens de VVD op het huidige peil blijven en niet worden verhoogd. AOW'ers en uitkeringsgerechtigden hebben volgens de VVD kennelijk geen last van tariefstijgingen.

Als het aan de VVD ligt, gaan mensen met een bijstandsuitkering er zelfs nog verder op achteruit door het ‘vakantiegeld’ af te schaffen. Nu al moeten gemeenten meer en meer bijdragen aan Bijzondere Bijstand om de aanschaf van bijvoorbeeld een wasmachine mogelijk te maken. En ook wordt steeds vaker een beroep gedaan op de Voedselbank. Minima en AOW’ers hebben dus weinig reden om op de VVD te stemmen.

Kunst en Cultuur, ontwikkelingssamenwerking en de publieke omroep zijn verder het kind van de rekening volgens het verkiezingsprogramma van de VVD. Meer geld wil de VVD uitgeven aan defensie, politie en infrastructuur. Het plan zou dik 200.000 banen opleveren en een daling van 0,4 procent in het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. Zo’n 5,1 procent van de beroepsbevolking zakt echter verder in de ‘shit’.

 
11-02-2017  

De Troll Accounts van DENK

 

AMSTERDAM – De onthulling van NRC dat de allochtone politieke beweging DENK zich op sociale media bedient van nep-accounts om in de gunst van de gematigde kiezer te komen, heeft tot verontwaardiging geleid bij meerdere politiek partijen. Zo werden foto’s van personen ‘gepikt’ die daar niets van wisten. O.a. de Vlaamse tv-presentator Lucas De Man werd er het slachtoffer van, meldt RTL Nieuws.
NRC wist de hand te leggen op DENK-correspondentie; 'Kan er iemand op Marcouch antwoorden,' vraagt de nummer twee van Denk, de Marokkaan Farid Azarkan naar aanleiding van een interview in de Volkskrant met PvdA-kamerlid Marcouch. Azarkan wil dat Marcouch te horen krijgt dat hij 'doorzichtig' en 'hypocriet' is. Marcouch verweet in het interview de PvdA-afvalligen Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk dat zij verbijsterend stil zijn over de repressie in Turkije na de mislukte coupepoging. Vele tienduizenden verloren hun baan, kritische kranten werden gesloten en Erdogan wil nu ook de grondwet wijzigen waardoor hij bijna absolute macht krijgt. Het betekent dat Turkije nagenoeg kansloos is om aansluiting bij de Europese Unie te verkrijgen.
'Zal ik het doen met een troll account?', reageert Enes Yigit, voorzitter van Denks jongerenorganisatie, Oppositie.
'Zeker,' schrijft Azarkan.
'Ga ik doen,' laat Yigt weten.   
NRC onthulde dat DENK minstens 20 nep-accounts gebruikt om discussies op twitter en facebook te beïnvloeden. Op die manier zijn honderden reacties geplaatst door niet-bestaande stromannen van Denk.
De ‘kopstukken’ van DENK zijn bovendien ontevreden over de berichtgeving van De Volkskrant over het vertrek van Sylvana Simons en DENK-campagneleider Ian van der Kooye om samen de partij Artikel 1 te beginnen. Ook NRC zit nu in het ‘verdomhoekje’ na de onthulling over de Troll Accounts van DENK.
Via het eigen Youtubekanaal reageerde DENK vanavond met een opsomming van anderhalve minuut van vermeende recente DENK-successen om daarna kritisch te zijn over de ‘heksenjacht’ van NRC. Ook beweert men dat o.a. de PvdA, VVD en Geert Wilders zich bedienen van nep-accounts, zonder daarbij bewijzen te tonen. 'Trol er niet in!', sluiten de ‘kopstukken’ van DENK het filmpje op YouTube af. We vermoeden dat geen denkende Hollander dat zal doen!

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-02-2017  

Publiekelijk overleg Trump en Abe over N. Korea


Hotelgast Richard DeAgazio op de foto met de drager van het nucleaire code-koffertje.
 

FLORIDA – De Amerikaanse president Trump nodigde zaterdagavond zijn Japanse collega Abe uit voor een gezellig diner op zijn buitenverblijf Mar-a-Lago, een golfbaan met luxe hotel, bars en restaurants, dat sinds zijn verkiezing tot president de tarieven meer dan verdubbelde.
In het kielzog van Trump uiteraard zijn medewerkers en ook de militair die het koffertje met geheime nucleaire codes draagt om de president snel te kunnen laten reageren indien nucleaire raketten zijn afgevuurd op de VS. De militair die feitelijk ‘onzichtbaar’ moet blijven, ging zelfs met mensen op de foto.
Nog gekker werd het toen het signaal via de telefoon van Trump kwam dat Noord Korea een middenlange-afstandsraket had afgevuurd richting de Japanse Zee. Trump werd niet geïnformeerd in de altijd met de president meereizende niet- afluisterbare container, maar Abe en Trump keken via de laptop naar de lancering terwijl iedereen mee kon kijken en mobiele telefoons werden ingeschakeld om wat meer licht op de tafel te krijgen om diverse geheime documenten beter te kunnen bekijken tijdens dit ‘ingelaste’ ogenschijnlijke publieke terras-overleg.
De foto’s verschenen op facebook door hotelgast Richard DeAgazio. The Washington Post, CNN, NOS en andere ‘bad’ media pikten het voorval op. The New York Timesw constateerde dat Trump nog zijn oude telefoon gebruikte en niet de nieuwe extra beveiligde presidentiële mobiele telefoon. Reden voor diverse congresleden om hard van leer te trekken tegen Trump die kennelijk alle veiligheidsregels negeerde.
En de klokkenluider? De facebookpagina van Richard DeAgazio is inmiddels offline. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

De VN Veilgheidsraad heeft de lancering van de raket door Noord Korea inmiddels sterk veroordeeld en gedreigd met sancties.
Trump krijgt inmiddels te maken met veel kritiek uit het congres en de senaat.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-02-2017  

Toch verkiezingsdebat bij RTL


v.l.n.r.: Siebrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Emiel Roemer (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA) gaan toch op TV in debat.

In een recente publieks-poll werd Emiel Roemer gekozen tot meest betrouwbare politicus. Alexander Pechtold scoorde eveneens hoog. Siebrand Buma klimt met het CDA uit het dal en scoort met zijn oproep voor normen en waarden. Jesse Klaver is favoriet bij de jongere kiezers en Lodewijk Asscher heeft het als vice-premier moeilijk door medeverantwoordelijkheid voor alle harde maatregelen van de laatste jaren.
 

AMSTERDAM – RTL komt vandaag met goed nieuws. Na een dag van bezinning wordt het afzeggen van Wilders en Rutte voor het verkiezingsdebat op tv terzijde geschoven en gaat het verkiezingsdebat op zondag 26 februari gewoon door met de lijsttrekkers van CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en SP. 
"We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen", aldus RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar in een verklaring.

Wilders zakt in de peiling
Volgens onderzoeker GfK zakt Wilders met zijn beweging in de peiling voor Een Vandaag. De éénmanspartij, zonder bestuur en democratisch door leden gekozen kandidaten, is in een week met 5 zetels gezakt en staat nu op 24 tot 28 zetels. Dat is dichtbij het resultaat van Rutte. Diens VVD staat op 22 tot 25 zetels.

Kiezers van Wilders haken af en stappen over naar o.a. 50Plus, SP, CDA, en VVD. Ook de Partij van de Dieren kan zich verheugen in een hogere waardering. De oorzaak van het overstappen licht in de loftuitingen van Wilders t.a.v. Trump. De ‘overstappers’ maken zich juist zorgen over de uitspraken en decreten van Trump.

Eindcijfer kabinet
Een Vandaag liet het opiniepanel met 35.000 deelnemers ook bevragen naar het eindcijfer van het kabinet Rutte/Ascher. Dat werd een schamele 5, net geen voldoende. Het vertrouwen is in vier jaar gezakt van 42 procent naar 27 procent.
Individueel krijgt minister Dijsselbloem (PvdA) de hoogste waardering met 79 procent. Hennis-Plasschaert (VVD-56%) en Koenders (PvdA-51%) maken de top-3 compleet.
Onderaan eindigden Plasterk (PvdA) en Blok (VVD). De laatste maakte vooral sociaal wonen duurder.

 
17-02-2017  

DonĀ“t sell Unilever, Europe first

 

ROTTERDAM/LONDEN – In het Amerika van president Trump denkt men dat geld het smeermiddel is voor de wereldmacht maar het Nederlands-Britse concern Unilever heeft een overnamebod van het Amerikaanse concern Kraft Heinz afgewezen.
Kraft Heinz deed een bod van 143 miljard dollar op de multinationale onderneming op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever heeft een duale bedrijfsstructuur met zijn hoofdkantoor op twee locaties: in Rotterdam en in Londen.

Unilever heeft wereldwijd ruim 170.000 werknemers en is veel groter dan Kraft Heinz dat 42.000 werknemers telt. Kraft Heinz moet voor een mogelijke overname grote financieringen aangaan en dat is geen gunstig vooruitzicht voor Unilever omdat dan maximaal aan kosten moet worden bespaard om uit de schulden te komen.
Kraft Heinz kan binnen vier weken met een hoger bod komen en als dat eveneens wordt afgewezen, mag het een half jaar geen nieuw bod doen.

Een mogelijke verkoop van Unilever is geen goed perspectief voor de Nederlands/Britse economie en maakt de landen economisch minder belangrijk op het wereldtoneel. Unilever is o.a. bekend van de merken Axe, Bertolli, Blue Band, Cif, Dove, Vaseline, Calvé, Cup a Soup, Ben & Jerry's, Unox, Zwitsal, Andrélon, Prodent, Ola, Knorr en Robijn. Kraft Heinz voert o.a. merken als Heinz Ketchup, Philadelphia, Honig, Brinta, De Ruijter, Roosvicee en Venz. De bedrijven maken weinig dezelfde producten waardoor kostenbesparingen in productie moeilijk worden. Gevreesd wordt door analisten dat bij een overname van Unilever gesneden wordt in ontwikkelingskosten. De Wageningen Universiteit kan dan wel eens het kind van de rekening worden.

Unilever kocht vorig jaar nog de Dollar Shave Club voor een miljard dollar en maakte in 2015 een omzet van 53,3 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 5,3 miljard dollar.
Kraft Heinz ontstond in 2015 door een fusie en maakte in het vierde kwartaal van 2016 een netto winst van 944 miljoen dollar.

Archief
Terug naar vorige pagina