De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
24-02-2015  

Eelco Brinkman wil diversiteit in energie

 

HILVERSUM – Het eerste TV-debat voor de getrapte provinciale verkiezingen en de uiteindelijke samenstelling van de Eerste Kamer, leerde dat CDA-voorman Eelco Brinkman gaat voor diversiteit in energieopwekking. Windmolens vooral in zeer afgelegen gebied of buitengaats op zee ver van de kust maar niet in dichtbevolkte gebieden waar belangenverenigingen dat soms wel willen ten nadele en tot overlast van hun buren. Ook bio-vergistingsinstallaties zijn volgens Brinkman goed qua energieopwekking net zoals zonenergie en import van kernenergie. Nederland heeft nog een hele inhaalslag te maken met alternatieve energiebronnen om het gebruik van fossiele stoffen te beperken. Brinkman ziet ook goede mogelijkheden in energieneutraal bouwen. De oud- voorman van Bouwend Nederland mist hiervoor de wettelijke kaders., die hij daarvoor wel noodzakelijk acht.
Zijn mening oogstte uiteraard kritiek van GroenLinks dat vooral een slag wil maken met meer windmolens. Ook de Partij voor de Dieren heeft kritiek op meer bio-vergisting. Duitsland ligt op vele gebieden ver voor ook t.a.v. bio-vergisting terwijl de best producerende mestvergister van Europa toch in Nederland ligt.
De PvdD houdt zaterdag 28 februari daarom een protestcampagne tegen de plannen voor de bouw van een mestvergister op de voormalige stortplaats bij Zenderen. De PvdD vindt dat er minder mestproductie moet komen door het aantal productiedieren in de landbouw te verlagen. Ook is er kritiek op overlast door stank en lawaai bij bio-vergisting. Bij bio-vergisting wordt biomassa omgezet in gas en elektriciteit.
 

Archief
Terug naar vorige pagina