06-03-2010

Heracles wint van Willem II en vestigt puntrecord

ALMELO - Heracles blijft goed meedoen voor Europees voetbal. De Almelose club had weinig moeite met het matige Willem II, dat beduidend minder tegenstand bood dan de 3-2-uitslag doet vermoeden. Heracles startte wervelend in het tot de laatste plaats bezette sfeervolle stadion. Op de rechtervleugel was Darl Douglas ongrijpbaar en links op het middenveld strooide Marko Vejinovic met ragfijne passes. Binnen een handvol minuten leverde dat drie kansen op, waarvan Douglas de laatste benutte na een solo door het linkerverdedigingsblok van Willem II.
Na een kwartier ebde dat Almelose offensief weg. Weliswaar bleef Heracles op alle fronten de betere ploeg, maar de acties werden in een te laag tempo uitgevoerd waardoor de defensie van Willem II steeds in een vroegtijdig stadium de aanvalsacties kon ontregelen. Veel verder kwam de ploeg van trainer Arno Pijpers niet. Zonder de geschorste spits Demouge waren de Tilburgse tegenstoten ronduit minder gevaarlijk. De gelijkmaker kwam dan ook volkomen uit de lucht vallen. Bij de allereerste serieuze aanval vond Nijland met een verre pass de vrijstaande Sheotahul, die doeltreffend uithaalde en de 1-1 op het scorebord liet aantekenen. Heracles verwerkte die tegenvaller in het niet onaantrekkelijke duel snel en schroefde het tempo weer op. Willem II werd daarbij steeds verder naar achteren gedrongen en vooral Douglas was voor de Tilburgers lastig te bespelen.
Kort voor rust kwam Heracles verdiend op voorsprong. Van ver buiten het strafschopgebied krulde Vejinovic een vrije trap achter doelman Aerts. Luttele minuten na de pauze leek Everton Ramos da Silva het duel definitief te beslissen. Met dat doelpunt evenaarde de Braziliaan het clubrecord in de eredivisie van 'Issie' Greving.
Willem II kwam verrassend terug in de wedstrijd omdat Heracles opnieuw de fout maakte het te gemakkelijk op te nemen. Opnieuw Sheotahul strafte dat met een fraaie treffer af. Verder liet Heracles het echter niet komen, alhoewel Willem II in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker was nadat de thuisclub verzuimde (Everton en Douglas) verder afstand te nemen. Het tot nu behaalde puntenaantal van 42 is eveneens een clubrecord in de eredivisie.