07-12-2008

Heracles Almelo komt niet tot scoren tegen AZ

Ook Ricky van den Bergh kwam niet tot scoren.

ALKMAAR - Heracles Almelo bood in Alkmaar meer tegenstand dan de uitslag doet vermoeden. Was de eerste helft in handen van AZ, de ploeg van Van Gaal kwam echter niet verder dan een doelpunt van Ari in de 20e minuut op aangeven van Holman.

De tweede helft zette Heracles Almelo de thuisclub onder druk door goed combinatiespel, maar echte opgelegde kansen kregen de Almeloërs niet, zij het dat Klavan net naast kopte op een voorzet van links van Ricky van den Bergh. Heracles offerde zelfs nog een middenvelder voor de lange Dost en de Vries verving nog de moegestreden van den Bergh, maar het aandringen op de gelijkmaker mocht niet baten. Uit een snelle tegenaanval wist El Hamdaoui nog simpel 2-0 aan te tekenen omdat een doelpoging door Klavan werd geblokt en de bal onbereikbaar voor de Heracliden pal voor de voeten van El Hamdaoui bleef liggen.

Heracles Almelo zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Niet door het vertoonde spel maar meer door het onvermogen tot een doelpunt te komen. Voor de winterstop staan er echter nog belangrijke wedstrijden op de agenda tegen directe concurrenten als Volendam, De Graafschap en Sparta waartegen zeker punten gepakt dienen te worden.

Wat zegt Louis van Gaal over de wedstrijd en wat vond Ricky van den Bergh.