Boven: Dick Schneider (11-voudig international) stopt nu zijn carrière als trainer.
'Of het moet nog een damesteam worden tussen de 50 en 60 jaar. Dat is mogelijk nog een doelgroep', grapte de 68-jarige Deventernaar.

Foto's: Facebook Sv DRC 2012

DEVENTER/ALMELO – Voetbaltrainer Dick Schneider (68) zal zich zijn (vroegtijdig) afscheid als trainer wellicht anders hebben voorgesteld. De oud- international plakte er vorige zomer nog een seizoen bij aan om leiding te geven aan het Deventerse IJsselstreek. De volksclub probeerde het dit seizoen voor het eerst in het zaterdagvoetbal met als doel snelle promotie naar de derde klasse.
Tegenstander Sv DRC 2012 uit Almelo stak daar echter in de nacompetitie in twee wedstrijden een stokje voor. De eerste wedstrijd op De Riet in Almelo werd zaterdag voor de thuisploeg moeizaam een 2-2 gelijkspel maar dinsdagavond  op sportpark Borgelo in Deventer werd het een 2-5 overwinning voor de Almeloërs. SC Lemele is de finale tegenstander voor een plek in de derde klasse.

IJsselstreek begon fel aan het duel en pakte - net zoals in de heenwedstrijd - snel een 2-0 voorsprong  via doelpunten van Wesley de Witte en Fabian Kruize. Maar net zoals eerder in Almelo kwam DRC terug in de wedstrijd. De snelle Sidi Viera ontsnapte aan de Deventerse verdediging en rondde beheerst af. Om midweeks mee te kunnen spelen had hij er al wel een dik drie uur durende autoreis vanuit België voor over met dank aan werkgever Löwik Bouw. IJsselstreek bleef echter gevaarlijk maar doelman Pasquale Schipdam hield de Almeloërs tot twee keer toe in de race.
Na rust begon de conditionele sleet bij IJsselstreek duidelijk te worden. Trainer Schneider zocht zijn heil noodgedwongen in veteranenwissels om de voorsprong over de streep te trekken. Echter de gelijkmaker kwam al snel via een doelpunt van Enes Akpinar. Pas kort voor het einde kwam DRC op voorsprong via een fraai afstandsschot van invaller Michael Buist (2-3). Het was zijn tweede balcontact. Het derde werd hem gelijk noodlottig met geel want het eerste balcontact had ook al dezelfde kaart opgeleverd. IJsselstreek perste er tegen tien DRC’ers nog een laatste offensief uit, waardoor het achterin een gatenkaas werd en dat werd bestraft met een tweede treffer van Sidi Viera (2-4). DRC-doelman Pasquale Schipdam mocht in blessuretijd nog de 2-5 laten aantekenen vanaf de penaltystip.

De tevreden DRC-trainer Peter van Meerten - 'IJsselstreek vergat het voor rust af te maken' - speelt met zijn mannen zaterdag aanstaande eerst uit in Lemele. De return is op zaterdag 4 juni op Sportcomplex De Riet om 14.30 uur. Inzet een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.
SC Lemele is geen onbekende. Vorig seizoen won het tweemaal met 1-0 tegen de Almeloërs. Via de nacompetitie promoveerde het naar de derde klasse maar nu dreigt degradatie.