Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2015  

Heracles houdt het in eigen hand na winst op PEC

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een verdiende 2-0 zege geboekt op PEC Zwolle. Al in de eerste minuut kwam PEC in de problemen toen Linnsen van rechts inzette en doelman Hahn wijfelde. Het was centrale verdediger Sainsbury die het venijn er uit haalde door over de achterlijn te koppen. De Heraclieden bleven op de aanval spelen waar PEC feitelijk weinig tegenover stelde. Toen na 12 minuten Darri de bal op maat voorgaf, kopte Bruns tegen de handen van doelman Hahn maar in de rebound moest deze het antwoord schuldig blijven (1-0). Het had even later ook al 2-0 kunnen staan indien Han niet alert was geweest op het schot van afstand van rechtsback Breukink die niets in de weg werd gelegd.
PEC ontworstelde zich langzaam aan de druk van de Almeloërs waarbij ex- Heraclied Rienstra de man was waar de ballen werden ingeleverd. Aan de andere kant voorkwam Castro de gelijkmaker door handelend optreden tegen een inzet van Lam en het afstandsschot van Sainsbury zodat bij rust de score nog 1-0 was.
Direct na de hervatting kreeg Linssen het op de heupen door een verloren bal te heroveren op Sainsbury en genadeloos uit te halen (2-0). Even later kon Sainsbury met rood het veld af toen hij de bijna doorgebroken Weghorst onderuit haalde. Vanaf dat moment ging Heracles meer controlerend spelen waardoor PEC met een mannetje minder meer aan aanvallen toekwam zonder dat dit tot grote kansen leidde. Invaller Bel Hassani had bij een snelle spelwisseling de genadeklap kunnen uitdelen maar zijn geplaatste schot belandde buiten bereik van doelman Hahn op de paal. Hahn verrichte nog een paar reddingen op uitbraken van Heracles dat veelvuldig de bal achterin rond speelde. Lukoki kwam noch dichtbij toen Fledderes verzuimde op te ruimen hetgeen hem op een scheldkanonnade van doelman Castro kwam te staan. De voor Bruns ingevallen Csiommer kreeg van trainer Stegeman de opdracht om de bal meer voorin te verplaatsen terwijl bij PEC het geloof in een beter resultaat wegebde. Heracles pakte dus verdiend de drie punten en kan zich opmaken voor de zware uitwedstrijd tegen concurrent NAC dat in de Amsterdam Arena bleef steken op 0-0. De voorsprong op Go Ahead bleef vijf punten ondanks de winst van de Deventenaren in De Kuip. De Heraclieden kwamen in punten wel langszij bij Excelsior dat in Leeuwarden tegen Cambuur niet verder kwam dan 1-1.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-0 (1-0), 1-0 Bruns (12), 2-0 Linssen (47)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Ron Jans – Heracles aggressiever

Scheidsrechter:
Van Boekel
Geel: Necid (PEC), Rood: Sainsbury (PEC/52)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Vujicevic, Avdic (Navratil/90+2), Bruns (Cziommer/73); Darri (Bel Hassani/62), Weghorst, Linssen.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Rienstra, Lam (Van der Werff/62); Lukoki, Nijland, Saymak; Necid (Drost/46).

Archief
Terug naar vorige pagina