01-02-2015

AZ troeft Heracles scorend af in Alkmaar

ALKMAAR – De kansen waren er wel in Alkmaar tegen AZ maar Mark-Jan Fledderus (paal), Tannane, Bel Hassani en Cziommer wisten doelman Esteban niet te verschalken. Dat lukte alleen nieuwkomer Brahim Darri die Heracles in de tweede helft nog enige hoop gaf met de aansluitingstreffer. Het mocht echter niet baten. AZ scoorde via de Amerikaan Aron Jóhannsson al voor rust de 1-0 en Steven Berghuis zette kort na rust de 2-0 op het scorebord. Markus Henriksen maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een eind en liet 3-1 aantekenen.
Voetballend was Heracles niet de mindere, maar aan de afronding schortte het wel en ook verdedigend werden weer de nodige fouten gemaakt. Vooral Aktaou laat daarbij verdedigend steken vallen waardoor de onrust in de verdedigingslinie toeneemt. Heracles Almelo blijft dus in de gevarenzone terwijl achtervolgers NAC Breda en Fc Dordrecht wederom een puntje dichterbij kwamen.

AZ - Heracles Almelo 3-1