28-09-2013

Heracles legt RKC wil op 'mit 3 Tore von' Uth

WAALWIJK – De competitiewedstrijd tegen RKC kende voor beide teams een heel ander scenario dan de bekerwedstrijd enkele dagen eerder. De van Sc Heerenveen gehuurde spits Marl Uth bleek op schot en scoorde binnen 10 minuten zijn eerste doelpunt voor de Almeloërs na goed aangeven van vleugelspeler Mikhail Rosheuvel (0-1). Voetballend bleven de Almeloërs beter en feller maar desondanks kwam RKC na 25 minuten langszij toen Romeo Castelen de Luxemburger Aurélien Joachim wel in kansrijke positie wist te bereiken. Pasveer kon de inzet van dichtbij niet meer keren (1-1). Nog voor rust zette Brian Linssen de Almeloërs opnieuw op voorsprong door solerend door de defensie van RKC af te ronden met een inzet bij de verste paal (1-2).
Na rust waagde de voor Kwame Quansah ingevallen Simon Cziommer een schot van buiten de zestien maar het mislukte schot werd adequaat opgepikt door Mark Uth die de Waalwijkse doelman kansloos liet (1-3). Achterin bleef Heracles de defensie gesloten houden ondanks dat trainer Koeman nog Jean-David Beauguel en Robert Braber inbracht. In de slotfase was Uth wederom attent en liet zijn derde treffer van de dag aantekenen door in de rebound de vrije trap van Jeroen Veldmate in te koppen(1-4).

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 1-4 (1-2).
0-1 Mark Uth (10), 1-1 Aurélien Joachim (25), 1-2 Bryan Linssen (39), 1-3 Mark Uth (53), 1-4 Mark Uth (79)

Fotoreportage: Harry Broeze