Sportberichten


Plaatsing  
 
30-01-2012  

Smit; Glynor Plet mag naar buurman Twente (6)


Glynor Plet en Marc Janko - doorschuiven?
 

ALMELO – Kort voor het verstrijken van de transferperiode lijkt Glynor Plet over te stappen naar FC Twente. Plet moet de ‘pinchhitter’ worden in Enschede als Marc Janko noor FC Porto vertrekt. Heracles-voorzitter Jan Smit legt de 1.94 m. lange topscorer geen strobreed in de weg en verwacht zelfs dat de transfer rond komt. ‘Wij gunnen onze buren ook wel iets’, zei Smit er lachend over.
Mocht de transfer doorgaan wil Smit onmiddellijk een vervanger binnenhalen. Wie dat dan moet worden, werd niet medegedeeld.
Plet zelf bleef er koel onder. 'Ik heb vanmiddag gewoon bij Heracles getraind en maak me niet druk. Dat er een Franse club belangstelling heeft, weet ik ook. Maar in dat geval moet je afwegen: is dit het juiste moment om naar Frankrijk te gaan en is die stap niet te groot? Enschede is inderdaad niet ver, maar voorlopig ben ik nog steeds bij Heracles’, aldus de in Almelo wonende clubtopscorer die vandaag ook zijn 25e verjaardag viert. Glynor Plet kwam in juli 2010 transfervrij van Telstar naar Heracles.

Update: 1
FC Twente is maandagavond wel rond gekomen met ADO Den Haag over de directe overname van aanvaller Wesley Verhoek. Diens contract liep aan het eind van de competitie af. Verhoek zou in augustus jl. naar Nottingham Forest vertrekken maar zag op het laatste moment een Engels avontuur niet zitten. Steve McClaren, toen nog trainer in Nottingham, zag Verhoek graag komen en gaat dus bij FC Twente toch met de Hagenaar samenwerken als FC Twente er tenminste met Verhoek zelf uitkomt.

Update:
2
In Porto is Marc Janko nog niet tot een afronding gekomen over een transfer. Naar verluidt zou voor een transfer van Janko naar FCPorto een bedrag van 7 miljoen euro gemoeid zijn. Ketst een transfer af, dan blijft Glynor Plet bij Heracles Almelo.

Update: 3 31-01-2012
Naast Glynor Plet is ook Matthew Amoah in beeld bij FC Twente voor het geval Marc Janko vandaag de overstap maakt naar FC Porto. Die overgang is nog niet rond omdat de Portugezen nog geen bankgarantie af konden geven.
Mocht dat alsnog lukken, heeft FC Twente dus twee vervangers in beeld. Amoah speelt momenteel bij het Turkse Mersin Idman Yurdu. Eerder speelde hij voor o.a. NAC en Vitesse.

Update: 4
De overgang van Marc Janco naar FC Porto is definitief. Dinsdagmiddag kwam alsnog een bankgarantie af. Janko bevestigt de afronding op zijn facebook-pagina. Ik hoop dat de FC Twente-fans mij dit gunnen, want ik denk vooral met een warm genoegen aan hen terug in mijn periode bij Twente, zegt de Oosternrijker die van Salzburg naar FC Twente kwam.
Voor FC Twente is nu de weg vrij om vanavond in de slag te gaan met Heraclied Glynor Plet of Matthew Amoah als vervanger van Janko.

Update: 5
Soccernews meldt dat er al een principe-accoord is tussen FC Twente en Heracles Almelo over Glynor Plet. Janko heeft dus al gemeld dat hij rond is. Omderstaande zou dus wel eens bewaarheid kunnen worden. Volgens Soccernews ontvangt Heracles Almelo 1,5 miljoen euro voor Plet en maken per direct de FC Twente-spelers Gouriye en Belterman de overstap naar Heracles.

FC Twente heeft Glynor Plet bijna binnen. Zowel Twente als Heracles zijn het in grote lijnen met elkaar eens over de transfersom. De aanvaller moet nog wel persoonlijk om de tafel met de clubleiding van de Tukkers.

Plet moet als opvolger gelden van
Marc Janko, die bezig is met een transfer naar FC Porto. Naar verluidt moet de club uit Enschede anderhalf miljoen euro overmaken aan Heracles voor de diensten van de aanvaller. Daartegenover staat de komst van Ninos Gouriye richting Almelo. De 21-jarige aanvaller tekent bij het elftal van Peter Bosz een contract voor anderhalf jaar.

De transfer kan uiteindelijk nog wel afketsen. Alles hangt samen met de transfer van Janko naar Porto. Als de Portugezen geen bankgarantie af willen geven, gaat de transfer van de Oostenrijker niet door. Dat zou betekenen dat Janko bij Twente blijft en de komst van Plet naar Enschede ook niet door zal gaan.

Lees verder: SoccerNews

Update 6
Heracles-directeur Nico Jan Hoogma heeft de komst van Gouriyve en Belterman tegenover RTV Oost bevestigd.

Archief
Terug naar vorige pagina