Sportberichten


Plaatsing  
 
17-10-2011  

Bosbranden leggen Solar Race stil (Upd. herstart)


Foto van de start van de Veolia World Solar Challenge 2011 in Darwin
 

DUNMARRA – De World Solar Challenge in Australië is stilgelegd wegens bosbranden op het traject bij Tennant Creek. Het Solar Team Twente staat op dit moment stil op 985 kilometer van Darwin. De organisatie vond het onverantwoord om door te rijden. Tot vanavond 17:00 uur Aussie-tijd kan niet verder gereden worden. Dit betekent dat deze racedag erop zit. De tenten worden opgezet en de deelnemers verzamelen waardoor het raceveld weer bij elkaar komt. Voor de teams uit Tokio, Delft en Michigan betekent het waarschijnlijk dat ze terug moeten keren naar het verzamelpunt waar ook het team uit Twente wacht. Het weer was redelijk en de zonnekracht kon beter. Vandaag is een afstand van 332 kilometer afgelegd en reed de 21Connect uitstekend. Wat het stilleggen van de race voor gevolgen heeft is op dit moment niet bekend, zo is niet duidelijk of de race geneutraliseerd wordt of dat de tijden en afstanden blijven staan. Zodra daar meer informatie over is wordt dit bericht.

Update: 18-10-2011 00.24 uur
De World Solar Challenge in Australië kan worden hervat, dat meldt het Twentse team van 21Connect. De Twentse solar-car start om negen over negen lokale tijd 's ochtends. Alle teams mogen van start in volgende van de tijd waarop ze eerder zijn gestopt. De wegens bosbranden stilgelegde race maakte het noodzakelijk een camp op te slaan in Tennent Creek ruim 900 km van Darwin op de route dwars door Australië naar Aidelaide.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk. Kijk ook naar het filmpje op YouTube van racedag 2.

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina