Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
03-05-2022  

Excursies 'bronnen en beken' Springendal


Bloeiend paarbladig goudveil bij de kleine bronvijver
 

Dinsdag 3 mei, 10 mei, 24 mei, 14 juni, 28 juni

Excursies in het Springendal gaan weer van start;
Ontdek de bronnen en beken in mei en juni


Na twee hobbelige jaren gaat het excursieseizoen op het Springendal weer als vanouds van start. Bijna iedere dinsdagavond in de maanden mei tot en met augustus kunt u met een natuurgids op pad door dit prachtige natuurgebied, ze laten u graag kennis maken met de bijzondere flora, fauna en geschiedenis van het gebied.

We trappen dit jaar af met het thema ‘Ontdek de bronnen en beken’ op 3 mei 2022. Variatie en kleinschaligheid is waar Twente bekend om staat, in het Springendal is dit zichtbaar en voelbaar om je heen. Vanaf De Stuwwal van Ootmarsum ontspringt de Springendalsebeek. Gevoed door de bronnen rondom haar, stroomt ze als een levensader door het gebied, nu maar ook in vroegere tijden. Het is het leefgebied van een bijzonder diersoort, de beekprik, en er groeien meerdere bijzondere plantensoorten in en langs de beek.

Boek uw deelname online op:
www.staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal
Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen. Dit thema wordt op verschillende data aangeboden; De startlocatie wijkt af van de afgelopen jaren.   

Tip van de boswachter: trek een lange broek en stevige schoenen aan, want we lopen ook buiten de paden.

Archief
Terug naar vorige pagina