Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-08-2011  

Hennepplantage ontmanteld op sportcomplex


De houten schuur is eigendom van de gemeente Almelo - Afd. Sport & Beheer
 

ALMELO - Naar aanleiding van een melding werd op vrijdag 5 augustus een inwerking zijnde hennepkwekerij in een gebouw voor opslag van materialen van een sportvereniging aan de Rietstraat in Almelo aangetroffen.
Op vrijdagmorgen 5 augustus omstreeks 09.15 uur werd op bovengenoemde locatie een inwerking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 255 hennepplanten aangetroffen. In opdracht van de officier van Justitie is de kwekerij ontmanteld. De energieleverancier heeft aangifte van diefstal van stroom gedaan.
Politie Twente, recherche Almelo en het Drugsteam is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de kwekerij. Uit dit onderzoek moet blijken of de sportvereniging betrokken is bij deze kwekerij. (2011074623-PERSBERICHT POLITIE TWENTE)

<< De houten schuur was decennia in gebruik als schaftkeet door de groenmedewerkers van de gemeente Almelo en Soweco. Toen de gemeente als eigenaar (afd. Sport & Beheer) het oude gebouwtje niet meer gebruikte kwam het leeg te staan. Rietvogels kreeg er later de beschikking over en sloeg er sindsdien goederen in op die niet wekelijks werden gebruikt. Bij de ontruiming door de politie bleek dat de sleutel van de beheerder niet meer paste en er een nieuw slot in deur zat. Ook bleek dat stroom illegaal werd afgetapt vanaf de kabel in de grond. Het oude gebouwtje beschikte niet meer over energieaansluitingen en meters. In de omheining bleek een gat geknipt te zijn om überhaupt bij het gebouwtje te kunnen komen. 

Persbericht bestuur sv Rietvogels 07-08-2011:
In de media zijn berichten verschenen over de ontdekking cq. ontmanteling van een hennepkwekerij op het complex van s.v. Rietvogels. Deze hennepkwekerij was ondergebracht in een ruimte, buiten het directe gezichtsveld, waar overbodige materialen werden opgeslagen. Deze ruimte is het laatst betreden door een medewerker van s.v. Rietvogels toen de Cogas overging tot het afsluiten van gas in deze ruimte (voorheen in gebruik van Soweco. red.). Dit was ca. 4 maanden geleden. De elektriciteit was al in een eerder stadium afgesloten.
Voor zowel het bestuur, als ook onze leden, is het verbijsterend te vernemen dat dit op het complex van s.v. Rietvogels heeft kunnen plaatsvinden. Het bestuur van s.v. Rietvogels wil bij deze dan ook uitdrukkelijk benadrukken dat zij op geen enkele wijze, direct of indirect, betrokken is/was bij de aanleg en/of instandhouding van deze hennepkwekerij.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina