Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-12-2010  

Toch nog 4000 euro voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – De winterse omstandigheden hebben de kerstmarktactie op het Amaliaplein ten bate van de stichting Kans voor een Kind, danig parten gespeeld. Woensdag begon de actie al met de pech dat de mobiele zender uitviel om live te kunnen uitzenden via Radio Almelo en dat scheelde behoorlijk in het aantal ingediende verzoekjes. Bovendien liet daardoor ‘30 EURO LIVE’ het afweten en dat kostte ook de nodige fans.
Op de slotdag kon weer live worden uitgezonden via Radio Almelo en dat stuwde het aantal verzoeken nog wat omhoog, maar het was bitter koud op het plein dat in de nachtelijke uren nog eens met een extra pak sneeuw werd bedekt. In de regio was het bar en boos en werden regionale verbindingswegen afgezet door de opgewaaide sneeuwduinen. Zo werd o.a. de N36 afgesloten en diverse wegen rondom Ommen. Rond 13.00 uur liet Heracles Almelo voorzitter Jan Smit dan ook telefonisch weten dat hij wel op weg was gegaan maar geen kans zag om Almelo op tijd te bereiken en terugkeerde naar huis. Daardoor viel ook de verloting - van de spullen die door Heraclesspelers beschikbaar waren gesteld - in het water.
Wel was er een optreden van Rene Bosch (ex- B-Brothers) en de van Popstars bekende zangeres Romy Vitadamo. In het Glazen Huis draaide DJ Paul Salakory diverse verzoeknummers en gooide er een snufje Soul doorheen dat de beentjes los maakte om warm te worden. De Glühwein en warme chocolademelk deed de rest.
Tegen de klok van drie maakte DJ André Tuller een voorlopige stand bekend aan Willem Hoevers van de stichting Kans voor een Kind en overhandigde hem symbolisch een cheque van 4000 euro zijnde het bedrag dat op dat moment zeker binnen was.
Daar komt nog wat bij, want nog niet alle toegezegde bedragen waren al overgemaakt en de spullen van de Heraclesspelers - zoals twee ingelijste en gesigneerde shirts, voetbalschoenen, voetballen en keepershandschoenen - die niet werden verloot, hangen nu in de horecabedrijven die de actie ondersteunden om tegen het hoogste bod te worden verkocht.
Willem Hoevers was desondanks ontzettend dankbaar voor wat alle vrijwilligers in drie dagen bittere kou hadden gepresteerd, dankte de gulle gevers en de deelnemende horecabedrijven voor het initiatief en hoopt op een vervolg in 2011.

De mede organiserende horecabedrijven waren: Café De Stam, Irish Pub en Restaurant The Shamrock, café ’t Dopje, Bier en Wijnlokaal ’t Hookhoes, Eten & Drinken Amused en Proeflokaal België. Ga dus kijken om een bod uit te brengen op de door de Heraclesspelers beschikbaar gestelde clubattributen.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina