Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-05-2017  

Dik 35 duizend euro voor Free a Girl in India

 

ALMELO – De organisatoren van ‘Lock me Up and Free a Girl’ voor het bestrijden van gedwongen prostitutie van jonge meisjes in India kunnen van de opsluitactie bij café Nielz een bedrag tegemoet zien van 35.751,00 euro.

Bekende en minder bekende stadgenoten lieten zich 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter gelijk aan de leefomstandigheden van de slachtoffertjes in India. Tijdens die opsluituren op het terras bij café Nielz konden mensen doneren via het offerkluisje maar ook online via de website van Free a Girl waar tevens geboden kon worden op veilingitems die de vrijwilligers door bedrijven en instanties beschikbaar was gesteld.

De Almelose initiatiefneemster Frija Spekreijse bleek een uitstekend netwerk te hebben en scoorde het hoogste bedrag. Slechts 3 haalden de doelstelling van 2.500 euro niet. Toch was het totale Almelose resultaat er gemiddeld ver boven en dat verdiend hulde.

Landelijk scoorde de actie in Enschede bij Fellini het hoogst met 47.903 euro met Jules Verne uit Apeldoorn als goede tweede met een bedrag van 41.246 euro. De actie bij café Nielz werd eervol derde. In totaal werd op 24 horeca-locaties in Nederland de marathon-actie ‘Lock me Up’ gevoerd met een opgeteld resultaat van 357.304 euro.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina