Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-11-2011  

Sloop De Smorre levert dik miljoen euro op (upd)

 

ALMELO – Het besluit om het afgebrande wijkcentrum De Smorre niet te herbouwen levert de gemeente € 1.162.579,-- op.
De verzekering keerde een bedrag uit van € 1.398.681,-- en de sloopkosten voor de gemeente bedroegen € 236.102,--
Het restant wil het college van B&W in het te krappe potje grote investeringen stoppen.

< Archieffoto

Update: 10-11-2011
Bovenstaand bericht is gebaseerd op het collegebesluit van dinsdag 8 november jl. maar ook in het stadhuis wordt AlmeloNieuws.nl druk gelezen zien wij altijd aan de IP-adressen. Dat is dus ook het geval met bovenstaand bericht en vandaar dat de afd. voorlichting van de gemeente belde met een aanvullende uitleg.

Volgens de voorlichter lijkt het er op in bovenstaande bericht dat het geld in de pot grote investeringen verdwijnt en zo aan het buurtwerk wordt onttrokken, maar dat is volgens de gemeente niet zo. Via het potje grote investeringen wordt het 'overschot' van de verzekeringsuitkering gebruikt voor o.a. uitbreiding van wijkcentrum 't Veurbrook en verbouwing van buurtcentrum Goossenmaat.
Die kosten bedragen een slordige 2 miljoen euro en daarvoor was al eerder zo'n 9 euroton gereserveerd. Kortom het geld wordt besteed binnen de eerdere doelstelling!

Rest ons nog een volgende vraag:
De brand was op 17 december 2008. Heeft het zolang geduurd dat de verzekering uitkeerde, of stond dat geld al lang ergens geparkeerd op een gemeenterekening en zo ja, hoeveel rente heeft dat dan opgebracht en waaraan wordt de renteopbrengst dan wel besteed?

We wachten het volgende telefoontje af!

Archief
Terug naar vorige pagina