Sportberichten


Plaatsing  
 
31-01-2018  

Nico-Jan Hoogma in ‘Der Kapitän´ op Fox Sports

 

ALMELO – Algemeen directeur van Heracles Almelo Nico-Jan Hoogma is de hoofdpersoon in een documentaire op Fox Sports. De documentaire heeft de naam ‘Der Kapitän’ gekregen. Het is een verwijzing naar zijn voetbalcarrière die hem via Fc Cambuur, Fc Twente en Hamburger Sv uiteindelijk naar Heracles Almelo bracht.
In Hamburg wordt de geboortige Heerenvener nog steeds als een leider gezien die zijn team beter liet voetballen. Met Hamburger Sv speelde Hoogma in de Champions League en behaalde hij in 2003 de Duitse beker. In 2004 kwam Hoogma, inmiddels 35, naar Heracles Almelo, behaalde er in 2005 het kampioenschap van de eerste divisie met promotie naar de eredivisie en sloot er zijn voetbalcarrière in 2006 af.
Hoogma werd bij zijn club hoofd technische zaken en is inmiddels algemeen directeur van Heracles Almelo waarin hij jaren nauw samenwerkte met Jan Smit, de laatste onbezoldigde en smaakmakende voorzitter in het betaald voetbal.
Als algemeen directeur van Heracles Almelo blijft Hoogma zoeken naar nieuwe talenten in plaats van naar dure spelers. In de documentaire komt e.e.a. over zijn dagelijkse ‘beslommeringen’ in beeld maar ook een ‘inkijkje’ in zijn familieleven, waarbij natuurlijk ook het talent van zoon Justin Hoogma bij TSG Hoffenheim aan bod komt.
De uitzending is op 11 februari a.s.

In Hamburg bij HSV  is Nico-Jan Hoogma nog steeds een gewild persoon om de club uit het huidige moeras te trekken. Vorig jaar wist hij die roep voor de tweede keer te weerstaan. Nu trekt de KNVB aan hem als technisch directeur, zo onthulde zondagavond NOS Sportstudio. Mocht Hoogma daarop ingaan, is dat een zeer grote aderlating die voor Heracles op het verkeerde moment lijkt te komen. Met het eerdere vertrek van voorzitter Jan Smit zou daarmee de tweede cultuurbewaker de poort uitlopen richting de KNVB.

Archief
Terug naar vorige pagina