Sportberichten


Plaatsing  
 
25-06-2017  

Kür Almelose Ruiterdagen voor Romy Bemelmans


Naast de bekende envelop met inhoud was er voor Romy Bemelmans een ereprijs in de vorm van een Fairfax dressuurzadel, beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant en 'Saddlefitter' Klumper Ruitersport uit Almelo.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – Het drukke programma van de Almelose Ruiterdagen liep zaterdag een uur vertraging op, iets dat de organisatie zelden overkomt. De reden lag bij het aantal inschrijvingen van de paarden met totaal zo’n 1500 combinaties. Vooral de springnummers in de zware klassen waren in trek bij de deelnemers en daar werd de organisatie enigszins in overvallen. Het avondprogramma van de zaterdag op het hoofdterrein begon daarom een uur later met de GP van Almelo ondanks dat al ’s morgens een uur eerder om 08.00 uur was begonnen.

De finale Kür op Muziek eveneens op het hoofdterrein begon derhalve pas tegen 23.00 uur. Geplaatst hadden zich in de dagen vooraf negen deelnemers waaronder de oud- Almelose Linda Verwaal die op haar oude thuislocatie van het Twents Hippisch Centrum twee troeven in de strijd bracht. Het was Romy Bemelmans uit het Limburgse Hulsberg die met Guapo Y Jailoso vd Halderhoeve. Deze ruim vijfjarige zoon van Samba Hit II werd door haar zelf zadelmak gemaakt en in sneltreinvaart naar de zware klasse dressuur gebracht. De gereden Kür kon, ondanks de regen, de tweekoppige jury het meest bekoren met een score van 71,13 procent.  “Ik denk dat ik nooit meer een paard als Guapo ga vinden. Hij is nu vierenhalf jaar en doet alles. Als ik hem vraag een eenvoudige wissel te springen, doet hij dat. Hij is braaf in het bos en op buitenrit en ik kan er zomaar een kind opzetten en dan zou er niets raars gebeuren. Hij heeft een topkarakter, is nuchter en heel werkwillig. Eigenlijk is hij elke dag en overal hetzelfde”, zei Romy een jaar geleden na het behalen van de nationale indoortitel L2. Nu ruim een jaar later blijkt daar een kern van waarheid in te zitten gelet op de getoonde progressie. De ereprijs was een Fairfax dressuurzadel

Een prima tweede werd de internationaal Youngrider Corinda Luttjeboer uit het Gelderse Zwartebroek. Met Da Vinci Sollenburg DC reed zij een score van 69,75 procent. De eerste Tukker werd Joyce Vegter van de Berg & Dalruiters uit De Lutte. Met Figo zette zij een score neer van 68,5 procent. Linda Verwaal moest met Adventure Veluw en Effect Rythm uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde en zevende plaats.
Uitslag

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina