Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
27-12-2018  

Editie 3 Popquiz XL in Almelose horeca

Inschrijving geopend
 

ALMELO, donderdag 27 december.

Op 27 december a.s. (‘derde kerstdag’) vindt de derde editie van de Popquiz XL plaats. Dit jaar is niet de wevershal van Indië het decor, maar worden de rondes gespeeld in verschillende horecagelegenheden in het centrum van Almelo. De inschrijving start op zaterdag 24 november a.s. via www.popquizxl.nl.

Deelnemende teams spelen telkens twee rondes op één locatie, om daarna volgens een vastgesteld schema naar een volgende plek te verkassen. In totaal bestaat de quiz uit acht rondes, ieder team bezoekt dus vier verschillende café’s of restaurants. Aan het eind van de avond komen alle deelnemers op één plek bij elkaar voor de uitslag.

Meezingen
In de PopquizXL komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van rockabilly tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. De samenstellers van de quiz houden net als andere jaren het pop-olympische motto voor ogen: meezingen is belangrijker dan winnen. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van het inschrijfgeld in z’n geheel naar een goed doel, waarbij dit jaar nadrukkelijk wordt gezocht naar één of meer plaatselijke bestedingen.

Laagdrempelig
De Popquiz XL is een initiatief dat ruim twee jaar geleden werd geboren tijdens één van de maandelijkse popquizzen bij Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan staken de koppen bij elkaar om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren,  een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste editie was direct een doorslaand succes, en bij de tweede editie bleek een week voor de tijd het maximaal mogelijke aantal teams al te zijn bereikt.

Praktische informatie
Een deelnemend team bestaat uit vier of vijf personen. Teams kunnen zich opgeven via www.popquizxl.nl. Deelname kost 7,50 euro per teamlid. Volg ons voor het laatste nieuws over de quiz op Facebook en Twitter.
 

Archief
Terug naar vorige pagina