Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-12-2018  

Jubelconcert 100 jaar AMK en AMC

 

ALMELO, 23 december, St. Georgiusbasiliek

Dat het Almelo’s Mannen Koor (AMK) en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) in hetzelfde jaar hun eeuwfeest vieren mag wel een unicum worden genoemd. Op 21 april jongstleden werd al een eerste gezamenlijk jubileumconcert gegeven in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Almelo en op zondag 23 december volgt een tweede in Kerstsfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. De entree voor dit tweede jubileumconcert is gratis.

Zangfonds voor de jeugd
Ondanks de feestelijke jubelactiviteiten ziet men toch het feit van vergrijzing toeslaan onder de leden die al de nodige concerten in binnen- en buitenland achter hun naam hebben staan.
Dat onderkennende, heeft men tevens de handen ineen geslagen voor het vormen van een Zangfonds voor jongeren. Onder het motto ‘Wij geven onze stemmen door’ moe het Zangfonds ruim baan scheppen voor de toekomst door belangstellende jongeren te begeleiden in een toekomstige koor-carrière. Tijdens het jubelconcert wordt daarvoor een eerste cheque overhandigd als startkapitaal voor de commissie die de jeugd gaat begeleiden. In ieder geval gaan Hans Buld, Frank den Bakker, Anja Lankamp en Marieke Zoutendijk al commissieleden aan de slag met het uitwerken van het plan ‘Wij geven onze stemmen door’. Zij allen zijn muzikaal onderlegd en hebben volop feeling met kinderen/jeugdigen om hen te begeleiden naar het volwaardig koorlidmaatschap voor de jeugd. Tijdens het Jubelconcert kunt u daar eventueel nog een ‘steentje’ aan bijdragen want zingen in een koor is niet allen leuk en ontspannend, maar draagt tevens bij aan de sociale ontwikkeling! 

Archief
Terug naar vorige pagina