Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
20-10-2018  

Expo 10 jaar Herman Krikhaar Prijs Almelo

 

ALMELO, 20/28 oktober 2018, Hof 88
 
In 2018 bestaat de Herman Krikhaarprijs 10 jaar en dit zal gevierd worden met een grote expositie in de Kunsthal van Hof 88 van alle deelnemers aan de prijs. Het is de eerste keer, dat de Herman Krikhaarprijs expositie in de Kunsthal plaats vindt. Daarmee is de prijs aangeland op één van de meest gerenommeerde locaties voor kunst in Almelo. Met de Herman Krikhaar Prijs wordt de geboortige Almeloër die wereldberoemd werd met zijn vroegere galerie aan de Spuistraat in Amsterdam en ook door zijn eigen werk, blijvend geëerd.
Met stichting Indigo is nu overeengekomen, dat de expositie die behoort bij de prijs, ook de komende jaren in de Kunsthal van Hof 88 zal blijven.
 
Om het 10 jarig bestaan extra luister te geven, zal de weduwe van Herman Krikhaar, Helena Stork speciaal uit Frankrijk overkomen om de prijs op 21 oktober 2018 uit te reiken.
 
De jury in 2018 bestaat uit Maarten van Aken, Marianne Lammersen en Alwi Oude Aarnikhof deze selecteren een winnaar op basis van ingeleverd werk. De winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro en zijn of haar werk wordt langer in de kunsthal tentoongesteld.
 
De deelname aan de prijs is voorbehouden aan beeldend kunstenaars uit alle disciplines wonend of werkend in Almelo.
 
Locatie: Kunsthal Hof 88
Data: 20 t/m 28 oktober 2018
Prijsuitreiking: 21 oktober 2018 om 16.00 uur door Helena Stork
 
De Herman Krikhaarprijs 2018 wordt mogelijk gemaakt door:
Gemeente Almelo, Stichting Indigo, Stichting Nieuwe Twentse Kunst

Archief
Terug naar vorige pagina