Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-09-2011  

Tekort Almelo 1,3 milj. euro in 1e helft 2011

 

ALMELO – Begin september werd al duidelijk uit de bestuursrapportage (berap) dat de gemeente in het eerste half jaar 2011 een tekort opliep van 1,3 miljoen euro. Grote ‘boosdoener’ is het XL Businesspark waar de aanloopverliezen een extra bijdrage van de gemeente vragen van 1,37 miljoen euro. Ook partners als de gemeenten Borne, Hengelo, Enschede en de provincie Overijssel moeten extra bijleggen.
Wethouder van financiën Jan van Marle poogde die extra benodigde bijdrage nog wel te verlagen door voor te stellen de grondprijs te verhogen en de bouw van een los- en laadkade bij het Twentekanaal te schrappen maar ook dat voorstel haalde het niet, vertelde hij enkele weken geleden aan de pers.
Dinsdagavond kreeg ook de van reces teruggekeerde gemeenteraad te horen over de tegenvallers. Voor constructiebedrijf Buiting in ieder geval een meevaller, want die vestigde zich juist op het XL Businesspark vanwege de toekomstige laad- en loskade. Alleen dat kan nog wel eens lang duren in de huidige economische situatie.
Directeur Luit Hoogenberg van het XL Businesspark hoopte in juni jl. nog steeds op 2013, maar dan moet wel eerst het Twentekanaal naar Almelo op diepte zijn gebracht.

Archief
Terug naar vorige pagina