Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-10-2018  

TBS en 9 jaar cel voor moord op Talitha


Zakelijk gezien leek de autowas-onderneming van Marc B. minder succesvol. Ook zou hij met diefstal te maken hebben en handel dan wel kweken van wiet. Het werd allemaal wel onderzocht maar niet ten laste gelegd.
De opgelegde dwangverpleging betekent dat Marc B. na het uitzitten van zijn celstraf nog jaren in een kliniek kan worden 'opgeborgen'.
Het bedrijf heeft inmiddels een andere eigenaar en andere naam.
 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft negen jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd aan de 25-jarige Marc B. die vorig jaar juni zijn vriendin Talitha van Limbeek met messteken om het leven bracht in haar woning aan het Waagplein in Almelo.
Verdachte B. sloeg destijds ook de hand aan zichzelf maar raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond. De opgelegde straf is een jaar langer cel dan het openbaar ministerie eiste.
Volgens de meervoudige kamer van de rechtbank in Almelo heeft B. wisselende verklaringen afgelegd en geen volledige openheid van zaken gegeven. Ook weigerde B. mee te werken aan een psychisch onderzoek. Desondanks werd B. als een persoon met disfunctionele persoonlijkheidskenmerken neergezet en werd hij theatraal en inconsistent genoemd. Reden voor de langere celstraf gevolgd door dwangverpleging. ‘De nabestaanden zullen met deze ‘waarom’-vraag verder moeten leven’, zei de rechter in de uitspraak. ‘Gezien de ernst en de gruwelijkheid van de zaak’ acht de rechtbank een langdurige gevangenisstraf passend en gebonden.

Lees ook:
Emotionele ‘stille tocht’ voor Talitha
Politie treft dode en gewonde in woning

Archief
Terug naar vorige pagina