Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-12-2013  

Busje komt zo… is voor De Riet over en uit

 

ALMELO – Op 8 december gaat het openbaar vervoer in de Regio Twente over van Connexxion naar Syntus. Wel blijft de naam Twents en de rode kleur gehandhaafd in combinatie met het logo het Twentse Ros op de nieuwe bussen van vervoerder Syntus.
Voor het personeel van Connexxion geen leuke overgang, want menigeen werd ontslagen omdat men niet in aanmerking kwam om de chauffeursstoel bij Syntus te bezetten. Diverse lijnen worden door Syntus gereorganiseerd en samen gevoegd. Soms kwaliteit bevorderend maar soms ook wel nadelig voor de consument. De tarieven worden eveneens fors verhoogd. Daar staat tegenover dat dal- en spitstarieven worden ingevoerd.

Ook het stadsbusvervoer van de steden in de Regio Twente zat in de aanbesteding. In Almelo betekent dat, dat de stadslijn naar De Riet is komen te vervallen. Ook de verbinding naar de Aalderinkshoek wordt nadeliger qua reistijd en verbindingsfrequentie. Tevens zullen de nieuwe tarieven per 1 januari 2014 gebruikers tegenvallen. Het zonetarief in het stadsvervoer gaat bij losse verkoop dan van 2,20 euro naar 3,00 euro. Een dubbele zone gaat van 3,30 naar 4,50 oftewel van de Schelfhorst naar het ziekenhuis gaat straks 4,50 euro kosten. Een tarief waarmee de taxi haast kan concurreren.
Toch is er nog iets positiefs te melden. Het materieel van Syntus is nieuw, beter toegankelijk voor rolstoelers en luxer qua zitting met armleuning. Ook zijn er stopcontacten om mobiele telefoon of laptop op te laden.

Archief
Terug naar vorige pagina