Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-01-2010  

Het geweld door jongeren, waar komt dat door?

 

Al tientallen jaren is men al bezig het geweld door en onder jongeren aan te pakken. Geweld dat wereldomvattend is. Leerlingen van een school die medeleerlingen en leerkrachten neerschieten. Geweld op straat veelal zonder enige aanleiding. Enfin, we kennen de berichten die ons door de media worden voorgeschoteld in al hun verschrikkelijkheid.

Men vraagt zich af waar al die agressie wegkomt en vooral wat er aan te doen is of op z’n minst in te perken. Deskundigen bogen zich over het probleem. De overheid startte allerlei projecten met de insteek naar de geaardheid van de mens. Ondanks dat veel medewerkers met de beste bedoelingen zich met deze jongeren bezig houden, wordt het eigenlijk alleen maar erger. Al spreken deze medewerkers vaak wel van een succes(je), maar het blijkt toch vaak de bekende druppel... Overigens groot respect voor deze mensen die aan dit probleemfront werken.

Hoewel ik ook niet deskundig ben, maar toch wel enig verstand bezit - al zullen sommigen dat wellicht betwijfelen - ben ik van mening niet altijd alleen kritiek te uiten maar ook eens oplossingen aan te geven hoe summier ook. Bijvoorbeeld: in plaats van geldverslindende projecten, behandeling, heropvoeding, of straffen voor die jongeren die over de schreef gaan, nu eens wereldwijd te gaan onderhandelen over het verbod op geweldsfilms en de daaraan gerelateerde computerspellen etc. Ja, daar worden de producenten niet vrolijk van want aan deze producten wordt nu juist zo goed verdiend. En daar hebben we dan meteen het probleem in al zijn naakte waarheid. Als de bekende ballonnetjes, waar onze regering patent op heeft, is er ooit besloten geen geweldfilms meer te produceren. Natuurlijk was het een ballonnetje, sindsdien is het alleen maar gruwelijker geworden. Schoot vroeger ‘Billy the Kid’ zijn pistool leeg op een tegenstander dan viel deze neer zonder ook maar een spatje bloed op zijn hemd. Tegenwoordig, om even het verschil aan te geven mocht u het nooit gemerkt hebben, zijn de bommen en granaten en rondvliegende ledematen niet genoeg om de tegenstander te elimineren. Want dat gaat de hele film of computerspel maar door. Niet dat het einde van ’t verhaal aan het einde van de film in zicht is, een vervolg is dan al weer in de maak. Er is nergens meer aan te verdienen dan de mentaliteit van de mens te vermorzelen. Een wereldwijd verbod dus, zodat de hiervoor gevoelig jongeren zich er niet meer mee kunnen identificeren en de realiteit verliezen.

Aldus resumerend: Stoppen met de productie en stoppen met de toelating van deze vormen van vermaak uit andere landen. Maak producten waar normen en waarden voorop staan. Dan zal naar enige tijd het zeker beter gaan met onze jeugd.

Voor de minister van buitenlandse zaken is hier zeker een belangrijke taak weggelegd !

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina