De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
30-01-2017  

Trump´s inreisverbod VS ongefundeerd

 

WASHINGTON (VS) - Het zakenimperium Trump doet o.a. zaken in Saoedi-Arabië, Egypte en Koeweit. Deze landen werden niet getroffen door een inreisverbod in de Verenigde Staten zoals Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen waar het imperium Trump geen belangen heeft.
Volgens Norman Eisen, voormalig adviseur van president Obama riekt Trumps keuze naar belangenverstrengeling van enerzijds de president en anderzijds de 'baas' van de multinationale onderneming Trump.

Het inreisverbod moet terroristen tegenhouden, maar de keuze van landen werpt vraagtekens op. Temeer als het lijstje van aanslagen in de VS waar buitenlanders bij betrokken waren er naast wordt gelegd. De daders kwamen namelijk uit;

Saoedi-Arabië en Egypte (aanslagen 11 september, 2001),
Kirgizië (aanslag Boston, 2013),
Afghanistan (aanslag Orlando, 2016),
Pakistan (aanslag San Bernadino, 2015),
Egypte (aanslag Los Angeles, 2002).
Bij al deze aanslagen kwamen ruim 3000 mensen om het leven op grondgebied van de VS.

De logica is dus ver te zoeken volgens veel juristen in de VS. Op alle internationale vliegvelden van de VS houden juristen zitting om gestrande reizigers uit de geboycotte landen bij te staan. Het inreisverbod naar willekeur, waarbij ook mensen met een 'green card' worden geweerd uit geboycotte landen, zou in strijd zijn met de grondwet van de VS. Ook veel Amerikaanse multinationals vinden het inreisverbod te ver gaan en het zou ook schadelijk zijn voor de economie van het land.

Lees Politico.com over de Amerikaanse ontwikkelingen.

Archief
Terug naar vorige pagina